Напусналият шеф на „Пазари“ ЕООД Юрий Воев ще оглави ново общинско дружество! Общинският съветник от ДПС Ивайло Червилов поема „Паркинги и гаражи“

16 Декември 2021 | 09:17
0 коментара
Общество
Напусналият шеф на  Пазари  ЕООД Юрий Воев ще оглави ново общинско дружество! Общинският съветник от ДПС Ивайло Червилов поема  Паркинги и гаражи

Шефът на благоевградската общинска фирма „Пазари“ ЕООД Юрий Воев подаде оставка. Мястото му временно до провеждане на конкурс ще заеме Юли Иванов, който е във фирмата от 17-18 г. и в момента е на длъжност „Оператор въвеждане на данни“. Синът му Георги Иванов е общински съветник от ПП „Съюз на свободните демократи“. Новината потвърди вчера по обяд кметът на Благоевград Илко Стоянов.

„Подадох оставка заради предложение за нова позиция, което вчера ми бе направено от кмета на общината“, обясни изненадващото си напускане Ю. Воев, който почти 10 г. е начело на „Пазари“ ЕООД.

„Той е опитен икономист и ще е изключително полезен в работата на ново общинско дружество „Благоевград проект“, чието разкриване смятам да предложа на общинските съветници“, съобщи Илко Стоянов, като обясни, че идеята е новата фирма да поеме стратегическите проекти на общината.

„Смятаме да разделим проектирането от строителството при провеждането на обществените поръчки, но нека да са спокойни специалистите в тази сфера,      няма да правим проектантско бюро. Оказа се, че „Благоевград инвест 2016“ ЕООД не може да бъде натоварено и с тази работа, защото ЗОП не го позволява, а особено след приемане на Плана за интегрирано развитие на общината (ПИРО) тя ще има много стратегически проекти, чиято подготовка смятаме да възлагаме на новото дружество. По този начин ще се работи много по-бързо и гъвкаво“, разкри част от плановете си градоначалникът.

Той посочи, че предложението му ще е новото дружество като начало да се оглави от Ю. Воев, който ще е и единственият служител, т.е. няма да има раздуване на щата. Специалисти ще бъдат привличани в процеса на работата в зависимост от конкретните нужди за реализиране на всеки проект.

Заедно с предложението за назначаване на Ю. Иванов за вр.и.д. шеф на „Пазари“ в извънредна точка в дневния ред на последната за 2021 г. сесия на ОбС кметът подготвя и второ искане, с което ще настоява за смяна и на управителя на „Паркинги и гаражи“ ЕООД Васил Атанасов. Мотивът за отстраняване на В. Атанасов 7 месеца преди пенсионирането му е неефективна работа, а предложението на кмета е за временно изпълняващ длъжността да се назначи общинският съветник Ивайло Червилов от групата на ДПС. По време на управлението на кмета Паскалев Червилов работеше в звено „Спортни имоти“, като отговаряше за спортните зали и стадион „Христо Ботев“. Той напусна общинската администрация с идването на власт на екипа на кмета Камбитов и до момента се занимава с частен бизнес, като заедно с баща му имат пункт за технически прегледи на автомобили.

„Принципал на общинските дружества е ОбС и съветниците решават дали да сменят един управител и да назначат друг“, напомни кметът Стоянов. „Ако се гласува предложението ми, новият управител може да остави на работа Атанасов да помага до навършване на пенсионна възраст. Моята практика, когато сменям човек на възлова позиция, е няколко месеца да работят заедно, за да се предаде опитът, и смятам, че това е нормално. Затова и препоръката ми би била в тази посока“, каза градоначалникът.

В дневния ред на сесията в петък влиза обсъждане и гласуване на наредба за общинските търговски дружества. След влизането й в сила ще се обявят конкурси за ръководните позиции на всички общински фирми, като се очаква, че провеждането им ще е през февруари или март 2022 г.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP