Напусналият сам шефския пост в „Напоителни системи“ Ж. Василев плаща дългове с продажба на нива в Разложко

21 Декември 2022 | 18:46
0 коментара
Общество
Напусналият сам шефския пост в  Напоителни системи  Ж. Василев плаща дългове с продажба на нива в Разложко

Задължения на бившия шеф на „Напоителни системи“ в Благоевград Живомир Василев и съдружника му в „Пирин Билдинг“ ООД Стефан Кънев доведоха до публична продан на 2 техни имота в Разлог. Единият е нива в местността Кьошката от 8189 кв.м, половината от който се продава срещу начална цена за наддаване от 49 542,80 лв. Вторият е ливада 7-ма категория, водеща се само на Кънев. 1/2 идеални части от площта й от 2382 кв.м е оценена на 99 513 лв. Любопитното във втория имот е, че по документи той се продава с едноетажна сграда със застроена площ от 202 кв.м, но сграда в момента няма.

Продажбата е определена от съдебен изпълнител Шукри Дервиш за 24 януари 2023 г.

Това е поредният имот на Ж. Василев в землището на Разлог, с който той се разделя. Миналата година благоевградчанинът продаде своя нива от 5985 кв.м за 9000 лв., според нотариалния акт при данъчна оценка, дадена от общината, в размер на 221,70 лв. Собственици на нивата станаха бизнесменът и планински спасител от Банско Румен Въчин, софиянката Мая Минкова и пловдивчанинът Кирил Щерев, които заедно с Борис Сакарев от Добринище решиха да я превърнат в извънселищен парк за отдих, спорт и развлечения. Земята е доста подходяща за целта, защото е близо до хижа „Гоце Делчев“, и по план заедно със съседната нива на Б. Сакарев от 4900 кв.м трябва да побере въжен парк, детска ски писта с дължина 50 метра, увеселителни обекти, заведения за хранене и магазини.

Живомир Василев е бивш полицай, беше началник- цех в Държавното лесничейство – Симитли, управител на „Винпром” – Суходол и лицензиран лесовъд. Когато не беше началник, с частната си фирма той работеше за заменки на гори и земи в Разложко. Най-запомнящо се обаче бе управлението му на „Напоителни системи“ в Благоевград, където бе назначен през 2014 г. от квотата на БСП. Няколко седмици по-късно Василев напусна сам шефския пост, възмутен от раздутия персонал в държавното дружество и липсата на работа.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP