Напук на забраната: Нощните клубове в Благоевград продължават да работят

08 Октомври 2021 | 10:15
2 коментара
Бизнес

Нощните клубове в Благоевград продължават на работят, напук на министерската забрана отпреди месец. Със заповед на здравния министър Стойчо Кацаров от 7 септември бяха въведени нови противоепидемични мерки в страната заради Ковид-19, като сред ограниченията, касаещи организирането на публични мероприятия – обществени, културни, спортни и др., бе определено работно време до 23 ч. в заведенията за хранене и развлечения, игралните зали и казината. С тази забрана на практика най-ощетени се оказаха дискотеките и клубовете, тъй като тяхното работно време е през нощта, което провокира недоволство и протест в Благоевград, но министерската заповед остана в сила.

Управителите на нощните клубове обявиха бойкот, налазиха ги проверяващи от РЗИ, полиция, данъчни… но въпреки глобите не се стреснаха, не се подчиниха и продължиха да работят от петък до неделя. На страниците си във Фейсбук нощни клубове в Благоевград написаха слоган „Свобода за бизнеса“ и уведомяват клиентите за гостуващите певци и промоциите, които предлагат.

„УЛТРА ПЕТЪК – нощта на ГОЛЕМИТЕ ПРОМОЦИИ! Създаваме традиция всеки Петък, като празнуваме края на работната седмица с хитова музика и ТОП промоции“, пише на страницата на нощен клуб, който под плаката на гостуващия певец Меди е обявил промоционалните цени на бутилките с уиски, водка и наргиле.

Друг популярен нощен клуб приканва клиентите на звезден петък с певицата Алисия от Фейсбук страницата си, на която също е изписано „Свобода за бизнеса“.

От страницата на друг хитов нощен клуб разбираме, че при тях е безкраен купон – в сряда DJ парти, в четвъртък – ретро парти, в петък – премиум, в събота – ексклузивно.

„Само в Благоевград нощните клубове и дискотеки работят напук. Това го няма нито в Банско, нито в Сандански. Откакто е в сила заповедта на здравния министър, всяка седмица служители на РЗИ и полицията правим съвместни проверки, налагаме глоби, но това не плаши управителите на нощните заведения и те продължават да не спазват забраната. В заповедта на министъра е посочено, че се преустановяват посещенията след 23 ч., не пише, че спират работа. Така управителите могат да кажат, че нещо работят в заведенията – чистят, ремонтират”, заяви директорът на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов.

Той добави, че при всяка проверка за неспазване на заповедта на здравния министър се налагат санкции на юридическите лица, стопанисващи нощните клубове, като за първо нарушение тя е 500 лв., при второ – 2000 лв., и т.н. Глоби се налагат и за неносене на маски на физически лица от персонала, както и на клиенти, но това не ги възпира и нощните партита продължават. „Паралелно с това продължава и плавното увеличение на броя на новозаразените с Ковид-19, и на заетите болнични легла”, заключи шефът на РЗИ.

Източник: Вестник Струма

Добавени коментари

Dambata публикува:
08 Октомври 2021 | 11:40
Око не е менте от къде ще избият наема
Стела публикува:
08 Октомври 2021 | 11:30
Да им вземат лиценза, в повечето други градове спазват мерките а в Благоевград са недосегаеми. Нагалци най страшни и лъжат съудентите с промоций алкохол менте.

Добавете Вашия коментар

TOP