Напук на пандемията: Две двойки младоженци в Благоевград не отмениха датата на сватбата си

03 Април 2020 | 11:22
0 коментара
Любопитно

Две двойки младоженци в Благоевград не отмениха предварително плануваните дати за женитба и сключиха брак в условията на изолация от роднини и гости.

Напук на извънредната ситуация и за разлика от дузина други в тяхното положение, които предпочетоха да отменят дълго плануваните сватбени тържества, две нови семейства са „родени“ през март в областния център на Пиринско.

До присъствие на гражданския ритуал заради специалните мерки за предпазване от заразяване с Ковид-19 обаче служителите в отдел „Радостни ритуали“ към Обредния дом допускат само младоженците и свидетелите им  Младите хора, решили да не отлагат узаконяване на любовта си, коментирали, че не искат да сменят най-важния ден в живота си, независимо от ситуацията.

Датата вече била инкрустирана на халките им и държат рожбите им да се родят в семейство с официално сключен граждански брак.

Последната засега отменена сватба в Благоевград е била планувана по Великден от годеници, които живея в чужбина, но заради ограниченията в пътуванията преценили, че е по-разумно да не поемат риска да се връщат точно сега в България./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP