НАПРЕЖЕНИЕ: Започват вътрешните номинации на ГЕРБ за кмет в Благоевград и Петрич?

17 Юли 2023 | 02:20
31 коментара
Политика
България
НАПРЕЖЕНИЕ: Започват вътрешните номинации на ГЕРБ за кмет в Благоевград и Петрич?
Предстартовото броене започна! Ще има ли изненади на политическата сцена в Благоевград и Петрич?

Все повече се усеща наближаването на кметските избори в Пиринско. Ударно се асфалтира, ремонтира, старите кметове станаха все по-любезни с хората, които до вчера подминаваха, а новите мераклии започнаха да се маркират по места. Наближаването се усеща не само по дълго бавените ремонти и разкопаните улици. Навсякъде текат социологически проучвания, поръчани от знайни и незнайни кандидат-кметове. От 2 седмици такова проучване тече с пълна сила в Благоевград. Анкетьори обикалят областния център с куп въпроси и имена на евентуални кандидати.

Според източник на Pirinsko.com проучването е поръчано от Неправителствена организация, която се кани да застане зад кандидат-кмет на предстоящите през октомври местни избори и да участва със силна листа за общински съветници. От щабовете на основните политически сили цари пълно мълчание, но картинката с всеки изминал ден става все по-ясна.

БЛАГОЕВГРАД

От ГЕРБ все още умуват дали кандидатурата да бъде партийна, или герберите да заложат за втори път на външен човек. Все по-усилено се коментират имената на инж. Росица Димитрова, Илиян Георгиев /настоящ шеф на НОИ/, както и на бившия кмет на Благоевград – Атанас Камбитов, който е един от основните играчи за балотажа.

Не е изключен и вариант, в който партията на Борисов да заложи на настоящия кмет на Благоевград – Илко Стоянов, въпреки че след сагата с бездомните кучета в града, това звучи все по-малко възможно. Както казват хората "кучетата му изядоха главата". Но все пак, не е тайна за никого, че Илко Стоянов е в близки отношения с бившия премиер от ГЕРБ и възможно именно той да поведе надпреварата за кметския пост, което означава, че ГЕРБ няма да има кмет и на тези избори в областния център.

От ПП-ДБ като най-вероятен кандидат за кмет се очертава Методи Байкушев. Но и там не са изключени изненади. Името на Андрей Гюров също е спрягано, но най-вероятно той ще се цели в позицията на евродепутат на изборите догодина. Не е ясно все още и мнението на партньорите от ДБ, които също имат готови имена в джоба си за позицията кмет.

Гравитиращите около президента Радев пък категорично ще подкрепят кандидатурата на Николай Шушков, бившият шеф на Митница Югозапад и бивш Областен управител. Той се явява и един от най-сериозните играчи на политическата сцена за местния вот. Не е за подценяване и екскмета Румен Томов, който също дава заявка да управлява отново общината.

Важни ще бъдат и резултати от социологията, ако НПО-то реши да ги оповести.

ПЕТРИЧ

Интересни неща се случват и в Петрич. Там също се проведе социология в последните 2 месеца. Все още не е ясно от кой и защо бе поръчана, но и там не е изключено зад това да стои НПО, което се кани да се хвърля на местните избори. Ясно е обаче, че резултатите, които изтекоха, въобще не са задоволителни за настоящия кмет от ГЕРБ Димитър Бръчков.

Двама от всеки трима анкетирани са заявявали категорично, че общината трябва да има нов кмет наесен. Доверието към Бръчков е тотално сринато, като повод за това са и немалкото сигнали и злоупотреби, с които се свързва петричкия градоначалник. Очаква се Изпълнителната комисия на ГЕРБ в София да снеме доверието си от Димитър Бръчков и ГЕРБ да излезе с нова кандидатура, като най-спряганото име е това на бившия депутат – Георги Динев.

Ще следим под лупа политическите процеси в Благоевград и Петрич.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!!!

Добавени коментари

До Банскалия публикува:
18 Юли 2023 | 14:24
Много си прав,че личности ни трябват,а не послушници,които са готови на всякакви поръчки,само и само да са във властта.
Биков публикува:
18 Юли 2023 | 14:18
Вкарайте Гощо Динев в общината и ще се чудите как ще я заложи на комар.Идваще да играе комар в Благоевград.
Банскалия публикува:
18 Юли 2023 | 13:28
Перспективата пред нашата община не е никак розова.Няма нито един достоен кандидат за кмет,от всички,циркулиращи в пространството имена.Жалко,че такъв възрожденски град остана без личности.
Жоро публикува:
18 Юли 2023 | 09:32
Точно така! Икономов в ВЪН! Опитва се да пречи на Мацурев, но е жалък в опитите си. Мацурев е обигран политик, далновиден. Той знае как се прави политика и как да спаси Банско.
Банско публикува:
18 Юли 2023 | 09:17
Икономов е приключен случай.Какви ли не неща не опита,само и само да се върне на власт.Предлагаше се като евтина курва на Сдружението и на ГЕРБ в София,но забрави,че предателите никой не ги обича.
Жоро публикува:
18 Юли 2023 | 09:16
Само един човек може да даде бъдеще на бизнеса в Банско и това е Сашо Мацурев. Всичко знаем това. Млад, успял, образован, морален, интелигентен. Над 4 дипломи, с контакти в София и Брюксел. Мацурев - кмет, за Банско - просперитет!
Банско публикува:
18 Юли 2023 | 00:38
Как може изобщо да споменавате името ГЕОРГИ ИКОНОМОВ. АЗ незнам с какви очи изобщо се върна в общината. Без очлив! Сръмота за народа! Какъв чудесен пример се даде на народа.
Радо публикува:
17 Юли 2023 | 21:45
Палев, кмет на Краище, ако не зам областен
Инспекторат публикува:
17 Юли 2023 | 20:28
Еее нещастнуци не заслужавате кмет като Илко. Всипки сте селяни в тоя град Илко ще ви раскаже играта. Какви кучета бе цървули кой му дреме за некакви кучета. Прав беше Илко че ви требва тияга на всички в тоя град. Ще ви оправи той ще ви разкаже играта.
Гошо публикува:
17 Юли 2023 | 18:57
Илко приключи след фиаското с кучетата.
Банско публикува:
17 Юли 2023 | 17:11
Икономов да си става кмет на Банско!
Банско публикува:
17 Юли 2023 | 16:31
В Банско само Александър Мацурев може да разруши хегемонията на Кокаиновото Сдружение.Кадев доказа,че не е нищо повече от една пионка в ръцете на Иван Еринин.Със Стойчо Баненски положението ще бъде същото,че и по-зле.Успех,Мацурев!
Благоевград публикува:
17 Юли 2023 | 16:16
Стига толкова видяхме Камбитов Томов Илко не стават Илиян Георгиев ще е новият кмет нова кандидатура нова визия трябва да има общината
До долния публикува:
17 Юли 2023 | 13:36
Пич, едни и същи неща си пишеш под различни имена. Никой не знае коя е Билянка и кой е Кавазов, но ти си плямпаш едно и също. Поне не пиши за Кмета, че заради такива като теб, с такъв речник, найрая наистина няма да гласува никой за Илко.
Ганя публикува:
17 Юли 2023 | 11:36
Е Илку ли ще издигнат герб? Най смотания кмет кокто сме имали. тъпо гербаджии с право ви ебават
Стефи публикува:
17 Юли 2023 | 11:10
Росица е по далаверите
Жеко публикува:
17 Юли 2023 | 11:09
Георги Динев не става....
Трифонов публикува:
17 Юли 2023 | 11:06
Илко се е разбрал с Бойко, ако не го изберат за кмет да стане директор на приюта:)
Саня публикува:
17 Юли 2023 | 10:54
Илко приключи с кметуването.
Станислав публикува:
17 Юли 2023 | 10:53
Бръчков е най-добрия кмет на света. да не сте посмели да го пипате. Шо ки работим после ние двамата с Дари
Мишо публикува:
17 Юли 2023 | 10:46
Герб да се съобразят с номинациите. Новаков, няма да се получи да ни натресеш Илко Кучето.
Комита публикува:
17 Юли 2023 | 10:34
Бръчков е напълнил гащи. Мача е свирен отгоре. И той го знае. Приключи филма.
Джумалия публикува:
17 Юли 2023 | 10:31
Росица краде Камбитов 6 милиона Кучката 3 милиона само Илиян Георгиев е най достойния кмет
Динев публикува:
17 Юли 2023 | 09:59
На това доносче Динев, не му изнася анкетата, защото нам пише ч, че Бръчков ще е кмет от първи тур, даже и той да се кандидатира няма шанс.
Банско публикува:
17 Юли 2023 | 09:21
Икономов да си става кмет на Банско!
Дани публикува:
17 Юли 2023 | 08:34
Росица е най-достойноят кандидат на ГЕРБ.
Гербер публикува:
17 Юли 2023 | 08:27
Илко няма да бъде кандидат на ГЕРБ. Казахме му на Новаков, че ще го бойкотираме, както стана с Дончо. Искаме партийна кандидатура!!!!
Виктор публикува:
17 Юли 2023 | 08:23
Вижте на снимката кой има най женската уста ама така добре изразена че направо се съмнявам вече за мъжествеността. Потрес мъж със женска уста и женски пръсти тънки показва всичко за което се говори в града на милионерите и Благоевград.
asen публикува:
17 Юли 2023 | 08:18
ilko stoqnov i kambitov nema kak da stane nie si sikame partiqta da si izdigne iliqn ili dimitrova tova e polojenieto ako ne boikot sreshtu dana i andrei
ИВО публикува:
17 Юли 2023 | 08:16
ДА ИЗДИГАТ КАМБИТОВ И ДА СИ ВЗИМАМЕ ПАК ГРАДА ЧЕ УДАРИХМЕ ДЪНОТО А ПЕТРИЧАНИ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ГРАД ДЪРЖАВА
Сашо публикува:
17 Юли 2023 | 07:52
Каква социология в Петрич, нали аз бях там двама на всеки трима, казваха за Бръчков. Явно не им изнася затова не я озваждат наяве.

Добавете Вашия коментар

TOP