Напрежение за срещата на Мария Габриел с ПП-ДБ

10 Май 2023 | 23:55
0 коментара
Политика
България
Напрежение за срещата на Мария Габриел с ПП-ДБ

От коалиция „Продължаваме Промяната“ - Демократична България“ (ПП - ДБ) съобщиха, че ще се срещнат с кандидата на ГЕРБ - СДС за премиер Мария Габриел в петък.

От пресцентъра на ГЕРБ - СДС обявиха в отговор, че ще очакват представителите на ПП - ДБ според първоначално обявения график, тоест утре. 

От „Продължаваме Промяната“ посочиха, че смяната на датата е наложителна, за да могат в срещата да се включат лидерите на партията Кирил Петков и Асен Василев.

По покана на Пражкия център за трансатлантически отношения двамата ще участват в Трансатлантическия отбранителен форум, който се провежда в чешката столица Прага от 10 до 12 май.

От пресцентъра на ГЕРБ отговориха, че ръководството на парламентарната група на ГЕРБ - СДС и кандидатът за премиер Мария Габриел ще очакват представителите на ПП - ДБ утре в 10:00 часа в зала „Запад“ на Народното събрание.

„Доколкото ни е известно в София са съпредседателите на парламентарната група на ПП - ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев. Очакваме, че при 7 партии и 77 НПО има лидери, които са в България и могат да участват в срещата, която първоначално приеха! “, гласи позицията на ГЕРБ.

Източник: БГНЕС, БТА, Таня Тодорова

Добавете Вашия коментар

TOP