Напрежение в БСП - Банско преди местните избори на есен

08 Юли 2015 | 19:37
14 коментара
Политика
Напрежение в БСП - Банско преди местните избори на есен

Напрежение в БСП – Банско преди местните избори на есен. Две ОПО-организации с декларация срещу общинският лидер на социалистите Костадин Дурчов, предаде репортер на Pirinsko.com.

Под сурдинка в курортното градче се коментира, че общинската организация на БСП - Банско е пред разпад. Редовите членове от години обвиняват лидера си Костадин Дурчов в заигравки с ГЕРБ. Две ОПО-организации, които са опозиция на Дурчов в лицето на общинските съветници Костадин Юнчов и Николай Сакарев водят битка с лидера си, като за целта са подготвили декларация, с която настояват Дурчов да си подаде оставка, като общински лидер и да се разграничи от партията майка.

Политическият път на Костадин Дурчов започва още през 2003 г., когато е втори в листата на Партия "БЗНС - Народен съюз" на Яне Янев, кота събира 305 гласа и вкарва съветник в местния парламент. През 2007 г Дурвов е избран за съветник от квотата на БСП , в която е на четвърта позиция. Публична тайна е, че Дурчов е човекът на ГЕРБ в БСП – Банско. През 2011 г Дурчов е изолиран, а БСП има 2 съветника Сакарев и неуспешният им кандидат за градоначалник на Банско – Костадин Юнчов.

Крах претърпяват и опитите на лидера на социалистите в Банско да търси "лоби" в лицето на народния представител Кристиян Вигенин, за кандидатурата му за кмет. Те са породени от желанието на Дурчов да намери място в следващия общински съвет, което му се гарантира като водач на листата за съветници.

Припомняме, че бившият зам.-Областен управител и лидер на БСП в Банско Костадин Дурчов е нелегитимен председател. Това коментират социалистите в курортното градче пред кореспондентът на Pirinsko.com.

След Европарламентарните избори през 2014 год., социалисти в Банско подават сигнал срещу своя лидер в Общопартийната контролна комисия на БСП (ОПКК на БСП) на която председател е Мая Манолова, водачът на листата на „БСП – лява България” за Кюстендилски многомандатен избирателен район.

В сигнала подробно е описано, че след като Дурчов е напуснал редиците на БСП през 90-те години е станал член на ПП БЗНС - Народен съюз на Яне Янев, като със същата абревиатура е бил общински съветник и кандидат за такъв през периода 1999 - 2003 година.

Тогава на въпрос защо синът му е напуснал партията, баща му казва: „По – добре да е вътре на софрата, отколкото да чака отвън пред вратата”.

По – късно, когато БСП се връща в управлението на държавата, Дурчов отново се присламчва към партията, за да е „вътре на софрата”. И сега продължава да е, при това с добър апетит. През този период от време председател на БСП в Банско е бил Владимир Баряков, който е категоричен, че Дурчов е нелегитимен председател на БСП-Банско поради факта, че не е приеман за член на столетницата и поради този факт членството му в БСП е несъвместимо с членството в други партии и организации, както е описано в устава на партията. Освен това Дурчов през този период от време не си е плащал членски внос, което означава, че автоматически се е самоизключил", коментира Баряков.

Според източник на Pirinsko.com при проверката си тричленната контролна комисия изпратена от "Позитано" се натъкнала и на други нередности в партийната организация, като за 2013 година Дурчов е приел 200 нови члена в организацията в Банско, които съществуват само на хартия.

По думите на социалистите, новорегистрираните членове не присъстват на събрания и инициативи на столетницата в община Банско. Основна цел на Дурчов е да се повишат броя на делегатите на БСП-Банско, както в националния конгрес, така и на Областния съвет на БСП, за да има Дурчов по-голямо влияние на конгреса и областния съвет.

Напомняме, че по същата схема Дурчов стана и председател на БСП-Банско. След обявяването на отчетно – изборната кампания в БСП през 2012 г., в периода за провеждането на събранията на ОПО, към тях постъпват над 300 заявления за прием на нови членове на партията (при положение, че години наред приемът е почти нулев). Преобладаващата част от кандидат – членовете на БСП са работници и служители от фирмите на Дурчов, или подали заявление за членство срещу заплащане ( по твърдение на самите тях ), както и с любезното съдействие на криминално проявените братя Иван и Йордан Еринини по прякор Джипсовете.

Ролята на тези новоприети, временни членове е да осигурят необходимото мнозинство на отчетно – изборните събрания на и без това оределите редици на ОПО, за избор на посочените от Дурчов делегати на Общинската конференция. На самата конференция тези делегати получават на телефоните си "SMS" съобщение с номерата по списъка на кандидати за членове на Общинския съвет, за които да гласуват и разбира се за председател. С осигуреното си по този начин мнозинство на конференцията, Дурчов вкара в общинския съвет на БСП почти цялата си фамилия – майка му, баща му, синът му и т.н, и си спечели председателския пост. Неморално, но не и противоуставно. Извън ръководството на общинската организация останаха редица хора с дългогодишен и организационно – политически опит и заслуги, верни и предани на партията, но неудобни за Дурчов. Така, осигурил си послушен общински съвет и изпълнително бюро, пътят на Дурчов към голямата „софра” е отворен. Издигнат бе за кандидат за народен представител на парламентарните избори през 2013 г. от листата на "Коалиция за България" и е назначен за зам.-областен управител.

Сега отново бе кандидат за Народен представител в листата на Коалиция "БСП-лява България" на парламентарни избори на 5-ти октомври през 2014 г.

Зам.-областен управител на Благоевградска област. На тази длъжност Костадин Дурчов се развихря като кадровик и бързо „осребрява” подкрепата на протежетата си в ОбС на БСП, като им осигурява престижни и добре платени държавни постове. Така например член на ИБ на ОбС на БСП-Елка Обецанова – бивш отявлен и активен член на СДС, получава поста PR на Областната управа и управител на базата на РВД в Банско, нейният син пък получава ведомствената почивна станция на МС. Димитър Русков е възнаграден с поста директор на НП „ Рила”, Георги Пидов – шеф на „ВИК” Банско, въпреки че е разследван за злоупотреби в този сектор. Част от назначенията на зам.-областния управител са и директорите на горски стопанства, като това на Светльо Николов в Добринище.

Името на Дурчов бе замесено и от общинската структура на "България без цензура" в Банско, която разпространи сигнал за скандални разкрития на дървената мафия в Пиринско.

Зам.-областният управител и лидер на БСП в Банско Костадин Дурчов е нелегитимен председател. Това коментират социалистите в курортното градче пред кореспондентът на Pirinsko.com.

След Европарламентарните избори социалисти в Банско подават сигнал срещу своя лидер в Общопартийната контролна комисия на БСП (ОПКК на БСП) на която председател е Мая Манолова, водачът на листата на „БСП – лява България” за Кюстендилски многомандатен избирателен район.

В сигнала подробно е описано, че след като Дурчов е напуснал редиците на БСП през 90-те години е станал член на ПП БЗНС - Народен съюз на Яне Янев, като със същата абревиатура е бил общински съветник и кандидат за такъв през периода 1999 - 2003 година. Тогава на въпрос защо синът му е напуснал партията, баща му казва: „По – добре да е вътре на софрата, отколкото да чака отвън пред вратата”.

По – късно, когато БСП се връща в управлението на държавата, Дурчов отново се присламчва към партията, за да е „вътре на софрата”. И сега продължава да е, при това с добър апетит.

През този период от време председател на БСП в Банско е бил Владимир Баряков, който е категоричен, че Дурчов е нелегитимен председател на БСП-Банско поради факта, че не е приеман за член на столетницата и поради този факт членството му в БСП е несъвместимо с членството в други партии и организации, както е описано в устава на партията. Освен това Дурчов през този период от време не си е плащал членски внос, което означава, че автоматически се е самоизключил", коментира Баряков.

Според източник на Pirinsko.com при проверката си тричленната контролна комисия изпратена от "Позитано" се натъкнала и на други нередности в партийната организация, като за 2013 година Дурчов е приел 200 нови члена в организацията в Банско, които съществуват само на хартия.

По думите на социалистите, новорегистрираните членове не присъстват на събрания и инициативи на столетницата в община Банско. Основна цел на Дурчов е да се повишат броя на делегатите на БСП-Банско, както в националния конгрес, така и на Областния съвет на БСП , за да има Дурчов по-голямо влияние на конгреса и областния съвет.

 Припомняме, че по същата схема Дурчов стана и председател на БСП-Банско.

След обявяването на отчетно – изборната кампания в БСП през 2012 г., в периода за провеждането на събранията на ОПО, към тях постъпват над 300 заявления за прием на нови членове на партията (при положение, че години наред приемът е почти нулев). Преобладаващата част от кандидат – членовете на БСП са работници и служители от фирмите на Дурчов, или подали заявление за членство срещу заплащане ( по твърдение на самите тях ), както и с любезното съдействие на криминално проявените братя Иван и Йордан Еринини по прякор Джипсовете.

Ролята на тези новоприети, временни членове е да осигурят необходимото мнозинство на отчетно – изборните събрания на и без това оределите редици на ОПО, за избор на посочените от Дурчов делегати на Общинската конференция. На самата конференция тези делегати получават на телефоните си "SMS" съобщение с номерата по списъка на кандидати за членове на Общинския съвет, за които да гласуват и разбира се за председател. С осигуреното си по този начин мнозинство на конференцията, Дурчов вкара в общинския съвет на БСП почти цялата си фамилия – майка му, баща му, синът му и т.н, и си спечели председателския пост.

Неморално, но не и противоуставно. Извън ръководството на общинската организация останаха редица хора с дългогодишен и организационно – политически опит и заслуги, верни и предани на партията, но неудобни за Дурчов.

Така, осигурил си послушен общински съвет и изпълнително бюро, пътят на Дурчов към голямата „софра” е отворен. Издигнат е за кандидат за народен представител на парламентарните избори през 2013 г. от листата на "Коалиция за България" и е назначен за зам.-областен управител. Сега отново е кандидат за Народен представител в листата на Коалиция "БСП-лява България" на предстоящите парламентарни избори на 5-ти октомври.

Зам.-областен управител на Благоевградска област. На тази длъжност Костадин Дурчов се развихря като кадровик и бързо „осребрява” подкрепата на протежетата си в ОбС на БСП, като им осигурява престижни и добре платени държавни постове. Така например член на ИБ на ОбС на БСП-Елка Обецанова – бивш отявлен и активен член на СДС, получава поста PR на Областната управа и управител на базата на РВД в Банско, нейният син пък получава ведомствената почивна станция на МС. Димитър Русков е възнаграден с поста директор на НП „ Рила”, Георги Пидов – шеф на „ВИК” Банско, въпреки че е разследван за злоупотреби в този сектор.

Част от назначенията на зам.-областния управител са и директорите на горски стопанства, като това на Светльо Николов в Добринище.

Напомняме, че името на Дурчов бе замесено и от общинската структура на "България без цензура" в Банско, която разпространи сигнал за скандални разкрития на дървената мафия в Пиринско.

- See more at: http://pirinsko.com/skandalno-lideryt-na-bsp-v-bansko-kostadin-durchov-e-nelegitimen-predsedatel-na-stoletnicata-5340.html#sthash.BHeBzCbf.dpuf

Добавени коментари

Чоче публикува:
10 Юли 2015 | 07:14
Лошо се са развихрили гербаджиите... Тоо такоф оне е онакоф апа икономчето какво е? Крадец с две осъдително присъди за точене на ДДС и стигнал до споразумение със съда. Е тава ле че ми фалите? Ми той за четири години е източил общината и Евро фондовете
Парапунов публикува:
09 Юли 2015 | 16:49
Коле Сакарев към настоящия кмет на Добринище : - Китане, разбери бе човек, освен за кмет на селото не съм кадърен за нищо друго. Разберете бе хора аз не мога друго да правя.Жената е докторица и издържа цялото котило. Ние трябва да сме на общинска или държавна паница, иначе сме жив зян. Искам да съм кмет отново и отново и отново.
ГУНТЕР публикува:
09 Юли 2015 | 16:00
МАЛКО СТЕ БОЗАБРАВИЛИ ЧЕ ТОГАВА И НА КОЛЕ САКАРЕВ БЕШЕ УРЕДЕНО ДЪРЖАВНО ПОСТЧЕ
Ване- преодане публикува:
09 Юли 2015 | 14:03
Каквото и да си пишем -- не разбрахте ли,че Б С П и Г Е Р Б правят Б К П ?!И сега не могат да се разберат за подялбата на властта.Дурчов и сие клонят на ляво.Към ГЕРБ!А другите- надясно-към Реформаторите!Ето това е цялата истина в едно изречение!ПИШЕТЕ,КАКВОТО СИ ИСКАТЕ!
СЪВЕТ публикува:
09 Юли 2015 | 13:55
МЕКО ДЕЙСТВАЩ ДУРЧОВ!ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА Е ЧЕ САКАРЕВ И ЮНЧОВ СА В МНОГО БЛИЗКИ ОТНОШЕНИЯ С КРАВАРОВ-ВЗЕМИ ГИ ИЗКЛЮЧИ НАЙ-НАКРАЯ ТИЯ ДВАМАТА ОБАВЦИ!КАЧИЯ СЕ НА ГЛАВАТА НА ВСИЧКИ!
Чоче публикува:
09 Юли 2015 | 13:54
Майко мила, на гробарите им жеже под гъзо
БСП публикува:
09 Юли 2015 | 13:27
Юнчов и Сакарев вън от БСП
Век се знае публикува:
09 Юли 2015 | 11:53
СЕМЕЙСТВОТО САКАРЕВИ СА ДОНОСНИЦИТЕ И УШИТЕ НА КРАВАРОВ В БСП. ДОКАЗАНО. НИКОЛА САКАРЕВ Е ДОКАЗАН КАТО КРАВАРОВА ПАТЕРИЦА. С ТАКИВА ПАРОДИИ НА ХОРА БСП Е НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ.
В Костей блата се говори публикува:
09 Юли 2015 | 11:51
Краваров отново подстрекава Юнчов и Сакарев да играят за него и разделят гласовете на БСП.За разлика от предния път сега не е помислил,че за двамата съветници от БСП / Сакарев и Юнчов последните години не гласуват за БСП / вече няма кой освен семействата им да гласува за тях.Просто никой не обича придворни блюдолизци и продажници!!!
Валентино публикува:
09 Юли 2015 | 10:42
В нашето обично Добринище се говори,че БСП отново ще издигнат Коле Сакарев за кмет.В тази партия други няма ли освен Коле Станджеров?Щом неграмотният и преживяващ от заплатата на жена му Коле Сакарев-Станджере е общински съветник и вече гласен за кмет,значи там нещата са много зле. Добринищене никога вече няма да гласуваме за този малък човечец.
ЧЕРВЕН публикува:
09 Юли 2015 | 09:07
ДРУГАРИ С ТЕЗИ СИ ДЕЙСТВИЯ ЩЕ НАПРАВИТЕ ТАКА ЧЕ ИКОНОМОВ ДА НИ ОТВЕЕ ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ ТУР!ПАК МОЖЕ ДА ИСКАТЕ ТОВА ДА СТАНЕ ИЛИ НЯКОЙ ВИ Е ПЛАТИЛ КОЛКОТО ТРЯБВА ЗА ДА СЕ ДЪРЖИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН!ИНАЧЕ ПРЕЦЕДАТЕЛИ ДА ДВЕТЕ ОПО-ТА СА ЮНЧОВ И САКАРЕВ КОИТО И В МОМЕНТА СА ДЕЙСТВАЩИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ БСП!В ТАЗИ СИ РОЛЯ ДВАМАТА СИ ЖИВУРКАТ И СИ ВЗИМАТ ЗАПЛАТКА 4 ГОДИНИ И НЕ СА СВЪРШИЛИ И ЗА 2 СТОТИНКИ РАБОТА В ИМЕТО НА ПАРТИЯТА КОЯТО ГИ Е ПРАТИЛА ТАМ!А САМО СЕ ЧУДАТ КАКВА ДЕКЛАРАЦИИКА ДА ПУСНАТ!АКО СТЕ МЪЖЕ ЕЛАТЕ ОЧИ В ОЧИ ДА СИ КАЖЕТЕ ПРОБЛЕМИТЕ А НЕ ДА СЕ КРИЕТЕ КАТО МИШКИ ЗАД РАЗНИ ДЕКЛАРАЦИКИ!
Дане публикува:
09 Юли 2015 | 08:13
дурчовия неща го видат в банско
Запознат публикува:
08 Юли 2015 | 22:33
Любомирче стига пускай манипулативни статии от любовника ти пироман Борко Сакарев.Тва пироманче е крайно време полицията да го прибере там където му е мястото,а не да се иЖивява на партиен лидер тоя болен мозък.
Дине Дури публикува:
08 Юли 2015 | 22:17
Колкото и декларации да подадете,все тая!Емчо Костадинов е плътно зад мен!Вас ще махнем от партията,не мен!

Добавете Вашия коментар

TOP