Напрежение в Банкя: ВМРО блокира къщата на Борисов заради Македония

23 Юни 2022 | 11:08
0 коментара
Политика
Напрежение в Банкя: ВМРО блокира къщата на Борисов заради Македония

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки заедно със симпатизанти на партията блокираха къщата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя. Среднощният екшън се разигра късно снощи, но Борисов така и не се появи, пише Флагман.бг.

Повод за недоволството на воеводите е заявката на ГЕРБ, че ще подкрепи френското предложение за Северна Македония за старта на преговорите за членство в ЕС. Те разпънаха лозунги, с които призовават Борисов да не предава Македония.

Пред дома на бившия министър-председател се намират и негови съпартийци, сред които Десислава Атанасова, Георг Георгиев и др. Стигна се и до леки сблъсъци, но напрежението утихна, след като Джамбазки увери, че целта им не е създаване на ексцесии. Той се обърна към представителите на ГЕРБ, че са изправени пред важни решения и те трябва да отстояват българските позиции.

"Дойдохме се да срещнем с човека, който се разколебава. Искаме да кажем на г-н Борисов и всички депутати, че тази кауза надминава всички вътрешнопартийни ежби. Не трябва да се допуска национално предателство в следващите дни", призова Джамбазки.

"ГЕРБ никога не е извършвала национално предателство. Ние подписахме Договора за добросъседство и рамковата позиция. Гарант за изпълняване на условията е Европейската комисия и целия ЕС, а условията, които ГЕРБ е поставила, са залегнали в това предложение, заяви председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, което тушира напрежението. Двамата дори си стиснаха ръцете.

От своя страна председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова изчете предложенията на партията, с които да се защити националният интерес на България.

Добавете Вашия коментар

TOP