Напрежение: Шефовете на отделения в МБАЛ-Благоевград в готовност да напуснат, ако назначат предложения от ПП д-р М. Спасов за вр.и.д.

08 Януари 2024 | 10:31
6 коментара
Общество
Благоевград
Напрежение: Шефовете на отделения в МБАЛ-Благоевград в готовност да напуснат, ако назначат предложения от ПП д-р М. Спасов за вр.и.д.

Гастроентерологът д-р Михаил Спасов е най-вероятният нов изпълнителен директор на МБАЛ – Благоевград. Кандидатурата му е била обявена официално на вчерашното работно съвещание с участието на завеждащите на отделения, което бе свикано за 11 часа от Съвета на директорите. Председателят на борда адвокат Магдалена Симеонова и членът Христина Гетова, началник на Правна дирекция в Министерство на здравеопазването, са обяснили, че на 9 февруари ще има общо събрание на акционерите, на което ще бъде избран временен изпълнителен директор до провеждането на конкурс. Здравният министър проф. Христо Хинков бил определил за поста д-р Михаил Спасов, който работи в болница ПУЛС и в частен медицински център. Това е предизвикало недоволство сред шефовете на отделения в МБАЛ – Благоевград не само защото колегата им работи в конкурентната болница, но заради липсата на управленски опит. Повечето от лекарите реагирали негативно и заявили, че дори не са чували за него.

 

Съдебният лекар д-р Камен Аврамов казал, че го е  видял за пръв път на снимка във  в. „Струма“. „Не може да се налага ординатор в отделение за болничен директор, който няма никакъв управленски опит. Не сме съгласни и започваме протестна подписка. Ако това се случи, всички началници на отделения имаме готовност  да подадем молби за напускане”, заяви завеждащият на ортопедично отделение д-р Николай Пиринчиев.

 

Припомняме, че шефското място се оваканти след внезапната кончина на болничния директор д-р Огнян Митев на 20 декември миналата година. За поста бяха спрягани различни лекари, а това на д-р Михаил Спасов се появи през последните дни. Оказа се, че той е номиниран от „Продължаваме промяната“ като техен активист. На последните местни избори е бил на 15-о място в листата за общински съветници в Коалиция „ПП-ДБ“./Struma.bg

Добавени коментари

Корумпиран Благоевград публикува:
10 Януари 2024 | 09:33
Ясно е, че града е даден на ПП, но Методи Байкушев докато го води за носа Марио Граченов от ПП нещата ще стават по-зле и по-зле. Онзи идиот Илко беше по-адекватен кмет за съжаление. Единствената опция пред Байкушев е да напусне ПП както Илко напусна ИТН и да работи за хората
Комитата публикува:
09 Януари 2024 | 10:56
Д-р Спасов е млад и много компетентен лекар, има професионален опит и в чужбина. Честен и много отговорен човек е. Ще стане добър директор.
Пациент публикува:
09 Януари 2024 | 10:20
Д-р Димитров трябва е, ,ако искате промяна в управлението на МБАЛ.
Малина публикува:
09 Януари 2024 | 01:45
Ами що си избрахте кмет от ПП ?!?
Борко публикува:
08 Януари 2024 | 20:06
Д-р Кондев е най-добрата оферта от всички! При ковид кризата го доказа!
Бсп публикува:
08 Януари 2024 | 14:43
Герб няма ли да издигнат кандидат за директор или са се спазарили вече? Като гледам всичките кандидати на пп за нищо не стават,от некадърен нагоре.

Добавете Вашия коментар

TOP