Напрежение пред съда в Разлог, гледат мярката на задържаните за побоя между българи и роми

15 Май 2021 | 09:20
5 коментара
Общество

Напрежение пред съда в Разлог. Днес се гледа мярката за хулиганство на задържаните за побоя между българи и роми на 13 май в заведение в центъра на Разлог.

Местните са категорични, че трябва да спре толерирането на ромските кланове, които тероризират града и населението. Вследствие на побой в заведение ДНА има задържани.

Местните хора твърдят, че истината се изопачава, че има бити деца българи, които са в болница. На място са се събрали около 100 души, сред които ултраси. Пред съда пристигнаха поне 15 патрулки от ОДМВР Благоевград, жандармерия, засега няма сблъсаци. 

Припомняме, че група Роми вилняха в заведение ДНА до административната сграда на общината в града миналата нощ, а повода бе- направена забележка от клиенти към дете от ромски произход, което най - нагло и безогледно ритало кошче за боклук в близост до заведението. Според наши източници, случката се разиграла около 22 часа снощи пред очите на десетки смаяни клиенти в заведението, които останали с отворена уста след вандалските действия на малолетния ром. Един от посетителите не издържал на гледката и му направил забележка, то обаче вместо да се засрами или извини отишъл в ромската махала в Разлог и малко по - късно се върнало отново в заведението с "подкрепление" от над 20 рома. Тумбата била водена от бащата и чичото на ванадла, които нахълтали в бара заформили масов бой.

Сред потърпевшите от побоя са общинският съветник от Разлог Радко Тумбев и депутата от ДБ адвокат Иван Димитров. При мелето са пострадали трима младежи, те са с хематоми и порезни рани по тялото. В момента дават показания в РУ на Разлог. А иначе спокойното по принцип градче е потресено от случилото се снощи, разказаха местните пред наш репортер. Хората в Разлог искат незабавно оставката на шефа на полицията в града Васил Джизов.

По думите им, той е абсолютно некадърен да се справи с подобни вандалски поряви и да запази спокойствието в Разлог.

снимка:/БГНЕС

Добавени коментари

Хи-Хо Ха-Хо публикува:
15 Май 2021 | 13:24
Сбъркали сте мястото на протест драги ми. Съда ще отсъди каквото отсъди. Пред общината, под прозорците на кмета. Там трябва да заявите своето недоволство. От там миришат нещата.
Ботьо публикува:
15 Май 2021 | 12:13
Мангалите сме долни, мръсни и неблагодарни маймуни. Трябва да ни съборят незаконните къщи и да започнем да си плащаме ток, вода и данъци. Докато това не стане сме аборигени
До става страшно публикува:
15 Май 2021 | 09:49
Не пиши простотий,никой нормален няма да идва да си отваря разправий с подобни мангусти !!! Просто пред съда има мирен протест и нищо повече !!!Механизмите за справянето с тази сган нее да дойде агитката на Ботев Пловдив,а тези палячовци във властта,който ги толерират като богопомазани въпросните мангусти Защо и дават общ.земя да строят ? Защо строят без разрешително?? Защо и дават помощи без да работят и ги водят соцялно слаби,то соцялното работи за тях!? И други ...
Пишете грамотно! публикува:
15 Май 2021 | 09:37
*сблъсЪци *депутатЪТ *поводЪТ УЧЕТЕ СЕ И БЪДЕТЕ ГРАМОТНИ ! Вие сте репортери - сред основните Ваши задължения е не само да отразявате една ситуаця, но и грамотността, с която я представяте на читателите !
става страшно публикува:
15 Май 2021 | 09:33
полицията на герб са се насрали ултраси и скинари пътуват към разлог тази вечер ще бъде страшно искат да линчуват циганите

Добавете Вашия коментар

TOP