НАПРЕЖЕНИЕ НА ГРАНИЦАТА: Българи блокираха автобуси от Турция заради пререждане, мъж ги заплаши с нож

29 Август 2022 | 10:53
1 коментара
Общество
НАПРЕЖЕНИЕ НА ГРАНИЦАТА: Българи блокираха автобуси от Турция заради пререждане, мъж ги заплаши с нож

Скандал между туристи на българо-турската граница.

Родни екскурзианти блокираха с жива верига автобуси от южната ни съседка, отнели им предимство за преминаване през митница. Стигна се до размахване на ножове и остри пререкания пред погледите на безучастни полицаи и митничари от двете страни. Българската група вече е у нас, съобщи Нова телевизия.

По думите на очевидци, въпреки молбите им към българските власти на границата, никой не е взел мерки, още преди спречкването.

След като родните туристи направили жива верига, пътник от турски автобус слязъл и ги заплашил с нож, разказват още българите.

„Тенденцията беше българските автобуси да бъдат отбивани встрани, тъй като турските автобуси превозват гастарбайтери за Германия и вървяха в колона, успоредно един до друг. Всички наши автобуси бяха отбивани встрани. Агресивно беше поведението не само на шофьорите, но и на пътниците”, разказа пред камерата ни участничка в ситуацията на границата.

Припомняме, че през уикенда отново имаше спречкване на ГКПП "Малко Търново", където стотици българи бяха блокирани заради проблеми в системата на турските граничари. Напрежението ескалира и се стигна дори до бой.

Добавени коментари

Въведете име... публикува:
29 Август 2022 | 11:19
Ами турските шофьори са платили стотици ЕВРАЦИ на ПОДКУПНИТЕ български граничари и те отбиват наред, за да минат, тези които са си ПЛАТИЛИ! Елементарно е!

Добавете Вашия коментар

TOP