Напливът на туристи за зимата е спаднал със 70%

28 Август 2020 | 17:14
0 коментара
Общество

Датски туроператор отчeте спад от 70% на записванията за зимния сезон в България. Причината е, че до днес страната ни беше в червения списък за рискови страни за пътувания.

България беше извадена по-рано днес, а туроператорите и хотелиерите започнаха доволно да потриват ръце с надеждата, че скоро ще започнат по-сериозни записвания.

Датският туроператорът води обикновено около 1500 датчани и шведи на ски у нас, както и общо 5000 различни по националност чужденци. Като най-търсена е била дестинацията Банско.

Хотелиерите очакват и повече активност от Министерството на туризма, за да бъдат задействани най-важните за зимния сезон пазари - Великобритания, Дания, Швеция, Израел, Германия, Русия и съседните балкански страни.

Има голяма вероятност чрез опцията "Last minute" да тръгнат и туристи за страната ни през септември и октомври. Те идват по програми за приключенски туризъм, пешеходен, велотуризъм и конен туризъм. Интерес към алтернативните форми имат още англичани, германци, французи, поляци.

Добавете Вашия коментар

TOP