Нападателят на медици в Петрич е излязъл от затвора преди няколко месеца

13 Март 2024 | 10:00
1 коментара
Общество
Благоевград
Нападателят на медици в Петрич е излязъл от затвора преди няколко месеца

Екип на Спешна помощ Петрич е нападнат от мъж, на когото трябвало да окажат помощ. Младият мъж нанесъл удар в областта на гърдите на фелдшера и в главата на шофьора на линейката, без да има причина за агресията му. И така, вместо да получи помощ, пострадалият завършил в ареста

В петък следобед служители на филиала на спешна помощ Петрич се отзовали на сигнал за помощ на мъж от село Кавракирово.

"Първоначално сигналът беше за мъж, употребил алкохол и изгубил няколко пъти съзнание и поискаха помощ и съдействие от нас", разказва Мария Петрова - фелдшер в ФСПМ-Петрич.

На място спешният екип, установява, че той е злоупотребил с алкохол и е агресивен. Имал множество наранявания, защото преди да дойдат спешните медици се сбил с брат си.

"Човекът лежеше на легло, беше в съзнание, но видимо по тялото му имаше следи от наранявания и аз прецених, че лицето трябва да бъде транспортирано в болницата в Петрич. Качихме го в линейката, той започна да буйства, помолих го за тишина и спокойствие, за да го разпитам, но той в това време започна все повече да буйства и ме удари с юмрук в гърдите", каза Мария Петрова.

Помощ оказва шофьорът на линейката.

"Чух отзад, че се вика, че пациентът обижда фелдшерката и как става и посяга към нея. Влезнах отзад във фургона да помогна на фелдшерката да не я наранява повече, всъщност аз се оказах по средата и той ме удари в лицето, нарани ме, изблъсках го от линейката", спомня си Костадин Великов, шофьор на линейка.

Шофьорът веднага се обадил на полицията, а 21-годишният пациент бил задържан.

"По нашата справка между 27-и и 30-и е бил транспортиран отново, отново с агресия в приемния блок, в болницата е чупил, държал се е, идвала е полиция, в тоя смисъл задължително трябва да идва и полицейски екип с нас", смята д-р Александър Попов, завеждащ Филиал за спешна медицинска помощ Петрич.

"Не е нормално това нещо - да отиваш да помагаш, а те те чакат да те бият", коментира Георги Неделчев, шофьор на линейка.

Нападателят е пуснат от затвора само преди няколко месеца. Освен алкохол употребявал и наркотици. /БНТ

Добавени коментари

Alexx публикува:
13 Март 2024 | 10:06
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Добавете Вашия коментар

TOP