Нападателите на 21-г. студентка в Благоевград се скараха в съдебната зала, остават в ареста

29 Април 2017 | 18:09
0 коментара
Общество

Двамата криминално проявени, които ограбиха 21-годишна студентка в Благоевград, остават зад решетките. Районният съдия Георги Янев наложи най-тежката мярка за неотклонение на Стефан Николов и Асен Сандев от село Черниче, които на 26-и април малко след полунощ нападнаха Александрина Никифорова пред квартирата й.

Двамата роми се обвиниха един друг в съдебна зала за престъплението. „Ние се познаваме от детските години. Не бях го виждал от много време. Появи се от нищото и ми каза да ходим в Благоевград. Съгласих се, защото имах 5-6 лв. в джоба, и се качихме на влака. Уж трябваше да ходим на дискотеки, а то какво стана…”, каза Стефан Николов.

Веднага последва отговор от страна на съучастника му, който заяви: „Кажи, че си ти! Ти дръпна чантата, а аз само взех телефона от земята”.

След кратката размяна на реплики помежду им думата взеха адвокатите, които пледираха за по-леки мерки, тъй като, макар и да са многократно осъждани, двамата роми имат постоянен адрес и деца, за които да се грижат. Освен това обсъждат и вариант да се споразумеят. След кратък размисъл съдията определи, че мястото и на двамата е в ареста.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP