НАП запечатва фитнес центъра на съпругата на Бахамата в Благоевград

05 Февруари 2024 | 09:55
3 коментара
Общество
Благоевград
НАП запечатва фитнес центъра на съпругата на Бахамата в Благоевград
Данъчен под прикритие установил, че при налични в касата 1094,76 лв. няма отчетен нито един клиент за деня Съпругата на дупнишкия кримигерой Васил Петров-Бахамата – Лидия Петрова, „нагази лука“ и пред НАП.

Проверяващи от приходната агенция са издали заповед за налагане на принудителна административна мярка – запечатване за 14 дни на фитнес залата й в Благоевград, заради неиздаден бон на стойност 3 лв.

Това станало в края на 2022 г., но до момента санкцията не е изпълнена, защото Петрова се е възползвала от възможността да обжалва акта на 2 съдебни инстанции.

Фитнес центърът на ул. „Калина“, който блондинката управлява чрез фирма „Боди Стил – БГ 2014“, бил проверена от отдел „Оперативни дейности“ – София в Главна дирекция „Фискален контрол“ при Централно управление на НАП на 26.10.2022 г. по познатия способ – проверяващият се представил за клиент и поискал еднократна тренировка на стойност 3 лв.

След като не получил касов бон, той се легитимирал и проверил монтираното и въведено в експлоатация фискално устройство, което отчело, че за деня няма извършени продажби. В касата обаче били намерени 1094.76 лв.

Служителка дала объркани обяснения, че част от парите са за плащане на тока, друга – заделени за куриерски услуги, но не успяла да измисли алиби за около 200 лв.

2 съдебни състава – в Благоевград и София, отказаха на Петрова да отменят наказателното постановление на НАП. Магистратите обърнаха внимание и на факта, че това далеч не е първото такова провинение на фитнес центъра – през 2019 г. за същото нарушение той пак бил запечатван.

В момента Лидия Петрова, съпругът й и синът им Димитър са обвиняеми за крупна измама – според прокуратурата от 01.06.2022 г. до 20.02.2023 г. на територията на гр. София, с. Марикостиново, община Петрич, гр. Дупница и гр. Сандански те въвели в заблуждение различни граждани, че ще им продават леки и товарни автомобили, ще им съдействат за изготвяне на проекти за обществени поръчки, ще прехвърлят собственост върху недвижим имот, ще съдействат за събиране на парични задължения и т.н., с което причинили имотна вреда на жертвите си в размер на 523 800 лв.

Миналата година и тримата бяха задържани, но Лидия Петрова получи изменение на мярката „задържане под стража“ в „домашен арест“ заради влошено здравословно състояние.

Синът им бе пуснат под парична гаранция, а Бахамата бе пратен в Централния затвор, където е клиент главно на затворническата болница, защото също е със сериозни диагнози.

В кримидосието на семейството освен измами има още наркотици, а бизнесът им е свързан със заведения в Благоевград, Дупница и Белград. Семейството има завиден автопарк, за който Бахамата твърди, че е купуван с пари от залагания в чужбина.\struma.bg
НАП запечатва фитнес центъра на съпругата на Бахамата в Благоевград

Добавени коментари

Ангел публикува:
06 Февруари 2024 | 11:45
Чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри секса ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя:---- https://do.my/biox
Kolio hilqdarkata публикува:
06 Февруари 2024 | 08:19
Boi za taq gnas
Рънъра публикува:
05 Февруари 2024 | 18:49
Как пък всички бандюги се разболяват “тежко“ веднага, щом влязат на топло при бай Ставри, а когато са навън се шибат като свирки и нищо им няма?!?

Добавете Вашия коментар

TOP