НАП запечата голяма дискотека във Варна

25 Юли 2023 | 06:11
0 коментара
Бизнес
България
НАП запечата голяма дискотека във Варна

Данъчните запечатаха популярна дискотека във Варна. Причината - издавали служебни бележки вместо фискални бонове. От приходната агенция са установили нарушението по метода "таен клиент", а това е първото заведение което се затваря от началото на лятната кампания на НАП в морския град.

Адвокатът на собственика на дискотеката заяви, че според тях мярката е незаконна и вече е внесъл жалба в административния съд във Варна, чието окончателно решение трябва да излезе във вторник, предаде NOVA.

"Това е предварителна процедура за налагане не обезпечителна мярка - запечатване на обект във връзка с констатирани и установени нарушения. Не са отчели съответната продажбата и тя не е стигнала по надлежния ред до сървърите на НАП. В обекта са издадени 66 на брой служебни бона, вместо фискални", заяви Лора Георгиева, говорител на НАП - Варна.

"Издадената заповед е изцяло незаконосъобразна, тъй като няма установено нарушение по смисъла на чл. 186 от закона за ДДС. Самата верига - в случая ресторантът и дискотеката, кса изряден данъкоплатец на тероторията на гр. Варна. Само за последните 2 години са внесли около 900 хил. лв. преки данъци в бюджета на държавата", твърди Асен Христанов, адвокат на собственика на заведението.

Източник: NOVA

Добавете Вашия коментар

TOP