НАМЕРЕНА Е СЛЕДА ЗА ИЗЧЕЗНАЛИЯ ПАВЛИН ОКОЛО РУПИТЕ! ДНЕС СЕ СЪБИРА ГРУПА ЗА ТЪРСЕНЕ

27 Май 2023 | 09:31
0 коментара
Общество
Благоевград
НАМЕРЕНА Е СЛЕДА ЗА ИЗЧЕЗНАЛИЯ ПАВЛИН ОКОЛО РУПИТЕ! ДНЕС СЕ СЪБИРА ГРУПА ЗА ТЪРСЕНЕ
НАМЕРЕНА Е СЛЕДА ЗА ИЗЧЕЗНАЛИЯ ПАВЛИН ОКОЛО РУПИТЕ! УТРЕ СЕ СЪБИРА ГРУПА ЗА ТЪРСЕНЕ, ИНФОРМАЦИЯ В ТЕКСТА

Вчера около 11.00 часа е намерено якето на Павлин на мястото отбелязано с червен „Х“. На същото място до реката в тинята е имало дълбоки следи, един крак с обувка, един бос. По показания на хора от селото е видян в този район точно без една обувка. По свидетелство на рибар, който го е видял на същото място не е преминал реката (най-вероятно е доближил за да пие вода). Рибарят не е успял да го заговори.
Местата маркирани в жълто до мястото на якето са обходени от хора, джипове, мотори, дронове и кучета. Местата до параклис Св. Панталеймон са обходени само от Григор, брат му и жена му, минавайки по скалите от параклиса долу до реката и пеша до железния мост на Генерал Тодоров, като са вика ли, гледа ли и от височините по време на катеренето.

Публикуваме пост без редакторска намеса на Григор Йовов изказа специални благодарности на всички доброволци, на офроуд клуба, на общинска охрана, полицията, доброволци от селата на близо, от Петрич и да не пропусна някой. Хиляди, хиляди, хиляди благодарности добри хора! Господ да ви въздаде за помощта и сърцата!
След намиране на якето имам часове разговори по телефона докато търсим с доброволци, полицията и различни хора. Батерията ми беше на 100%, но падна в един момент. Жена ми продължи комуникацията, но тя намеше всички телефонни номера. Извинявам се на всеки, който се е почувствал без информация в даден момент. Моята цел беше да не стоя на гъсто с много хора, а да сме максимално разпръснати за да покрием по-голям периметър в светлата част на деня.
Местата маркирани в черно и синьо са най-належащи за утре. Също и тези само с черно. Ако брат ми е още в движение едно преминаване през вече преминатите места също няма да е излишно. Утре се събираме на паметник Антон Попов от 8.30 до 9.00 часа. Всеки е добре дошъл. Дронове и друга техника ще са от голяма полза, защото растителността е висока и има непроходими за човек места. Отделно изморен човек ако е легнал и до него да минеш на 10 метра може да не се види, така че такава техника е ценна.
Има вайбър група, пращайте ми номерата си на лично за да ви добавя и да е улеснена комуникацята.

Добавете Вашия коментар

TOP