Най-скъпата търговска улица в света е в Ню Йорк

22 Ноември 2015 | 12:20
0 коментара
Бизнес
Най-скъпата търговска улица в света е в Ню Йорк

Пето авеню в Ню Йорк запазва за втора поредна година своето място на най-скъпата търговска улица в света.

Подгласнички са Козуей бей в Хонконг и Шанз-Елизе в Париж. Данните са публикувани в сряда сутринта от експертната компания Cushman and Wakefield.

Известната улица в Ню Йорк измести от първото място Хонконг още миналата година, след две години китайско върховенство. Но забавянето на икономическия растеж в Китай и падащите продажби, включително традиционните сред туристите, които отсядат в Хонконг, доведоха до спад от още 12% в наемите на Козуей бей (след спада с 6,8% миналата година).

Наемите в този оживен район средно сега са по 23 178 евро на квадратен метър, сочи проучването, представено на изложението MAPIC. Търговският панаир за недвижими имоти продължава до петък в Кан, Франция.

От друга страна, САЩ преживяват икономически скок, който понесе нагоре наемите в по-големите градове с около 6,9%. На Пето авеню квадратен метър търговска площ в момента се дава за 33 812 евро. Само през втората половина на тази година наемите се увеличиха с почти 3300 евро на известния булевард.

Шанз-Елизе в Париж остава на трета позиция в световната ранглиста с квадратен метър за 13 255 евро. Наемите остават същите като миналата година след рекордните увеличения през 2012 и 2013. Той е и най-скъпата търговска улица в Европа пред Ню Бонд Стрийт в Лондон. /АФП

Добавете Вашия коментар

TOP