Най-красивите плажове в Средиземно море (част II)

25 Юни 2015 | 09:11
0 коментара
Любопитно
Най-красивите плажове в Средиземно море (част II)

Баска вода, Хърватия                                                                                       Източник: Thinkstock/Guliver

Лято, отпуска, море – сега е моментът да решим къде да почиваме. Вече ви показахме част от най-красивите плажове край бреговете на Средиземно море. Ето и втората порция „горещи“ дестинации, където можете да избягате от многото туристи и да се насладите на природа и спокойствие.

За всеки бюджет съществува и подходяща лятна дестинация. "Мейл Онлайн Травъл" разкрива кои са най-добрите плажове в средиземноморието, където можем да избягаме от тълпите и да си починем пълноценно, пише "Дейли мейл".

Монтеросо – Чинкуе Тере, Италия

Монтеросо
Монтеросо Източник: Thinkstock/Guliver

Италианското селце Монтеросо ал Маре винаги е привличало повече посетители, отколкото съседните населени места. Причина за това е не само собствената плажна ивица, но и големият брой средновековни паметници, разположени в стария град.

Монтеросо ал Маре е едно от петте китни селища на Чинкуе Тере и разполага с най-обширната плажна ивица в района. В разгара на летния сезон обаче плажът обикновено е пълен, ето защо е хубаво да се посети в началото на юни или в края на август.

Химара – Албания

Химара
Химара Източник: Thinkstock/Guliver

Според „Дейли мейл“ плажът на Химара в Албания е сред недооценените перли на средиземноморието.

„Този район на албанската ривиера е пълен с бели пясъчни плажове, маслинови и цитрусови дръвчета и изумителна византийска архитектура“, пише изданието.

„Розовият плаж“ (Spiaggia Rosa) – остров Будели, Сардиния, Италия

Остров Будели
Остров Будели Източник: Thinkstock/Guliver

Остров Будели е известен със своя неземно красив розов плаж. Цветът на пясъка се дължи на множеството микроскопични частици от розови корали, миди и рапани, откъдето идва и името му.

Целият остров е необитаем, а самият розов плаж е забранен за посещение от няколко години, тъй като е част от национален парк.
Въпреки това може да се насладите на красотата му по време на разходка с лодка.

Баска вода – Хърватия

Баска вода
Баска вода Източник: Thinkstock/Guliver

Баска вода е сред най-посещаваните и обичани курортни селища в Макарската ривиера (курортна зона в Далмация, на адриатическото крайбрежие на Хърватия).
Селището е известно със своите дълги плажове, борови гори и барокова архитектура.

Патара – Турция

Патара
Патара Източник: Thinkstock/Guliver

Тюркоазени води, история, дълги плажни ивици – това е Патара.

Плажът е сред най-дългите и просторни плажове на Средиземно море. Намира се на близо 15 км от Фетие, а дължината му е цели 18 км. Това е вторият най-важен за гнезденето на костенурките карета плаж в Турция. Там, също както на Изтузу, плажът е затворен след залез слънце от май до октомври, за да се подсигури спокойствие за морските костенурки.

В близост до него се намира и древният град Патара, с археологически находки и красива природа.

Кабо де Гата – Андалусия, Испания

Кабо де Гата
Кабо де Гата Източник: Thinkstock/Guliver

Кабо де Гата е част от национален парк в Андалусия, Испания. Мястото е много красиво и е запазило натуралната си красота, тъй като се пази строго.

Почитателите на гмуркането пък ще могат да видят редки морски създания и корали.

Добавете Вашия коментар

TOP