Най-големият инвеститор в община Симитли Марели Системс направи първа копка за изграждане на нов завод

11 Декември 2023 | 16:06
2 коментара
Бизнес
Благоевград
Най-големият инвеститор в община Симитли Марели Системс направи първа копка за изграждане на нов завод

Производствената база на най-големият инвеститор в община Симитли Марели Системс се разширява с още един завод. Днес, управителя и собственик на Марели Системс Георги Чимев направи първа копка за изграждането на новият завод. На церемонията присъстваха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, зам.-кметът на община Симитли - Юлиан Мишев с ресор “Икономика и стопанска дейност” и Рашко Динков – собственик на строителната фирма за изпълнение на завода.
От днес стартира изграждането на нов високотехнологичен завод, който се намира в производствената зона на Симитли. Марели Системс (Mareli Systems) разширява своята база с изграждане на още един завод, изцяло за производство на термопомпи въздух-вода за отопление и охлаждане. Управителят и едноличен собственик на Марели Системс – Георги Чимев, намира благоприятен климат за бизнес над 10 години в Симитли и в лицето на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, който винаги, е подавал ръка и съдействал, когато е имало нужда от подкрепа.
„Казвал съм го няколко пъти, но отново ще го кажа. Благодарение на професионалното управление на кмета на община Симитли г-н Апостол Апостолов, бизнес атмосферата в града е много добра и това е причината отново да инвестирам в разширяване на производствената база, която ще бъде на стойност 5 млн. лева. Новият завод ще бъде изграден върху площ от 3 500 кв. метра, като около 700 кв.м. ще бъдат офис зали, а останала част производствена площ. До момента сме инвестирали над 40 млн. лв. в производството на щадящи атмосферата уреди за отопление, благодарение на които пазим околната среда, като са сведени почти до нула вредните въглеводордни емисии и емисиите на фини прахови частици. Ще работим и занапред така, затова разширяваме базата за да усъвършенстваме нашето производство“, сподели управителят на фирма Марели Системс
г-н Георги Чимев.
Предвижда се през месец юни 2024 година да бъде пусната в експлоатация новата производствена база.
Фабриката Марели Системс (Mareli Systems) произвежда основно камини и котли на пелети и е предимно експортно ориентирана, изнася за повече от 18 държави в Европа и света. През последните години приходите на Марели Системс (Mareli Systems) стабилно растат и компанията на два пъти попада в класацията на „Капитал“ - „Гепард“ на най-динамичните малки и средни фирми в сектора на машините и оборудването.
Марели Системс ЕООД (Mareli Systems) и Георги Чимев – управител и едноличен собственик през 2022 година получиха Сертификат за инвестиция клас „А“ от Министерството на иновациите и растежа и Българската агенция за инвестиции. Сертификатът бе издаден за увеличаване на обема на производството на камини, разширяване на производствената гама на Марели Системс ЕООД (Mareli Systems) чрез започване на производство на Термопомпи въздух – вода за отопление и охлаждане и Конвектори за отопление и охлаждане.

 


Най-големият инвеститор в община Симитли Марели Системс направи първа копка за изграждане на нов заводНай-големият инвеститор в община Симитли Марели Системс направи първа копка за изграждане на нов заводНай-големият инвеститор в община Симитли Марели Системс направи първа копка за изграждане на нов заводНай-големият инвеститор в община Симитли Марели Системс направи първа копка за изграждане на нов заводНай-големият инвеститор в община Симитли Марели Системс направи първа копка за изграждане на нов завод

Добавени коментари

Ivan публикува:
12 Декември 2023 | 14:43
Поздравления Г.Чимев че остана в България да инвестираш.! Благодарност че отваряш работни места а и бизнеса ти е почтен. Даваш достоен пример че в България нещата могат да се случват!
Благоевград публикува:
11 Декември 2023 | 22:28
Поли, такъв - онакъв, води инвеститори. Това са фактите.

Добавете Вашия коментар

TOP