Най-добрата поза за женския оргазъм

09 Ноември 2020 | 12:40
0 коментара
Любопитно

Оргазмът или „малката смърт“, както го наричат французите, има много предимства – освен отпуска, той има и ползи за цялостното здраве. Жените достигат малко по-трудно до оргазъм от мъжете, така че за тях е най-добре да знаят кои пози най-често водят до оргазъм.

Изследване, проведено от екипа зад приложението Glow Fertility and Ovulation, разкрива коя е позата, при която жените най-често достигат до оргазъм. Те откриват, че повечето жени обикновено правят секс в мисионерска поза, но най-добрата поза за женския оргазъм е, когато те са отгоре. Тази поза има около 20% предимство пред останалите.

Изследванията също така разкриват, че женските оргазми са най-чести два до три дни преди началото на цикъла. Това може да се дължи на причината, че нивата на хормоните се повишават преди менструация, което улеснява възбудата на някои жени.

В изследването участват 2 400 жени. 43,1% от тях получават оргазъм, когато са отгоре върху партньора си. Второто място в лидерската позиция заема мисионерската поза – 18,8% от участничките достигат до върха най-лесно при нея. На трето място е „кучешката поза“ – с 28,6% положителни отговори. 228 жени съобщават, че преживяват оргазъм в други пози.

Сексолозите съветват за най-лесно постигане на оргазъм да се извадят всички мисли от главата и да се отдадете на сексуалния акт. Поемането на контрол ще ви накара да се чувствате мощни. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP