Награждават над 100 военнослужещи от Благоевград

21 Ноември 2023 | 12:01
1 коментара
Общество
Благоевград
Награждават над 100 военнослужещи от Благоевград
Награждават над 100 военнослужещи от Благоевград. Това каза пред журналисти командирът на Бригадното командване в Благоевград полк. Митко Балтов, пише Blagoevgrad24.bg.

Днес в областния център Трето бригадно командване отбеляза своя празник. То е горд наследник на славните традиции на 14-и Македонски пехотен полк, 25-и Драгомански стрелкови полк и 3-а мото-стрелкова дивизия.

Командир Балтов каза, че 2023 година е била доста динамична, а за награждаването на военнослужещите коментира, че те ще получат грамота или благодарствено писмо, като подчерта, че това е най-малкото, което може да направи.

"Награждаването е във връзка с техните усилия през годините, доказали са се в своята дейност и са постигнали високи резултати", поясни полк. Балтов.

От думите му стана ясно още, че от 56 вакантни места в гарнизоните във Враца и Благоевград, след като преминат изпити и прегледи, се очаква да бъдат назначени 15 и 19 военни на двете места. 

Оказва се, че в последните години жените проявяват голям интерес към военната професия.

За гарнизона в Благоевград в момента кандидатстват 15 дами. На служба са 52, а във Враца 40.

От ротата в Благоевград 64 военнослужещи са на мисия в Косово. Очаква се поетапно те да пристигнат до януари. Общо 120 са военнослужещите в национален мащаб.

Добавени коментари

Николай публикува:
21 Ноември 2023 | 15:49
Байкушев пускай военните да обикалят махай Инспектората

Добавете Вашия коментар

TOP