Наградиха най-добрите спортисти и треньори в Петрич

03 Март 2022 | 14:47
0 коментара
Спорт
Наградиха най-добрите спортисти и треньори в Петрич

Петрич излъчи най-добрите си спортисти, завоювали престижни отличия на първенства и турнири. В три категории бяха отличени състезатели.

Призът „Спортист на годината – деца“ беше връчен на Иван-Ангел Янкулски от СК по бокс „Беласица“, а негови подгласници станаха Илия Димов от СК по борба „Беласица Цар Самуил“ и Андон Каратанчев от СК по лека атлетика “Звездите“.

В категория „Спортист на годината – юноши и девойки“ на първо място е шампионът по планинско колоездене Димитър Мазнейков–Дидо от СК „Райдърс Юнайтед“, на второ място Марио Бойчев от СК по бокс „Лъвовете“, на трето Никол Ангелова от СК по лека атлетика „Звездите“.

Приз "Спортист на годината – мъже и жени“ единодушно първото място заслужи Евелина Николова - олимпийска медалистка от Токио. В същата категория на второ място е Стоян Ангушев от СК по бокс „Лъвовете“, на трето място Лиляна Костова от клуб „Чарни Сосновец“.

Треньор на годината за община Петрич е Петър Касабов - треньор на Националния женски отбор по борба. Отбор на годината стана СК по бокс „Лъвовете“ с треньор Георги Караколев.

Връчени бяха и осем специални награди за 2021 година. С тях бяха удостоени: Ненчо Назъров, Васил Танев, Силвия Аздреева, Димитър Алексов, Димитър Малев, Мирослав Гочев, Стойка Кръстева и Efbet. 62-ма състезатели от различни спортни клубове в община Петрич получиха еднократни парични награди за спортни постижения през изминалата година.

Чест за Петрич беше фактът, че церемонията „Спортист на годината“ уважи с присъствието си олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева, която отбеляза, че с удоволствие е приела поканата да бъде в родния град на Евелина Николова в този тържествен момент. Като официален гост Петрич отново посрещна сърцато и шампионката по лека атлетика Магдалена Христова. Кметът на общината Димитър Бръчков каза в приветствените си думи, че Петрич винаги се гордее със своите големи имена в спорта и 2021 година не е изключение, а продължение на тази тенденция.

Бръчков поздрави състезателите и треньорите за упоритата работа в пандемични условия, за съхранения дух, амбиция и дисциплина. Евелина Николова и Петър Касабов емоционално споделиха, че наградите, връчвани им в родния Петрич, винаги имат особено стойност и сантимент.

В музикалната програма на церемонията тази вечер се включиха – ФФ „Хераклея“, Клуб за модерни танци и балет „Кристал“ при НЧ „Братя Миладинови - 1914“, Танцов клуб „Мания“ при ОДК и Крум Крумов от ВС „Сгушена Звездица“.

Добавете Вашия коментар

TOP