Наградиха деца за 57 години Национален парк „Пирин”

17 Ноември 2019 | 16:06
1 коментара
Общество

Национален парк „Пирин“ отбеляза своята 57-годишнина с награждаването на победителите в конкурса „През девет планини в десета”.

Официалната церемония се проведе в Посетителския информационен център в Банско. Участниците се състезаваха в три категории:

фотография, рисунка и есе, а темата за всички беше красивата и любима Пирин планина. Награди в категория „Фотография” бяха връчени на първите трима – на победителя Георги Шагов от Гоце Делчев, на подгласничката му Вероника Шагова, също от Гоце Делчев, на трето място бе класирана тяхната съгражданка Станимира Василева.

В категория „Рисунка” отличията бяха за Снежана Костадинова, която е на първо място, за втория Константин Камбов и за Андреа
Щуркова, която остана на трето място, като всички те са от Гоце Делчев. В категория „Есе“ първа е Станимира Василева от Гоце Делчев, втори е Станислав Каменов от  Видин, а трета е Надежда Станулова-Делкова от Карлово.

На 8 ноември 1962 г. Комитетът по горите и горската промишленост обявява създаването на Народен парк „Вихрен”, включващ водосборните басейни на реките Бъндерица и Демяница. Основна цел е да се съхранят неповторимото биологично разнообразие и забележителните природни образувания в Пирин планина. Наследник в опазването и стопанисването на тази дива природа е Национален парк „Пирин”.

Добавени коментари

Иванка публикува:
18 Ноември 2019 | 11:49
Поздравления за Г- жа Халачева! Всичко това е постигнато с много желание за работа и огромен труд!

Добавете Вашия коментар

TOP