Наградиха благоевградски полицаи

05 Януари 2023 | 14:53
1 коментара
Криминално
Наградиха благоевградски полицаи

Удостоиха с приз "Полицай на годината" служители от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Вътрешният министър Иван Демерджиев ги награди на церемония в МВР. Инспектор Светослав Митев от група "Престъпления против личността" в Благоевград е на второ място в класацията.

Отличието е за доказан висок професионализъм при целенасочени оперативно-издирвателни действия по разобличаването, документирането и доказването на престъпната дейност. На 8 март от къща в Банско е извършена дръзка кражба на голяма сума пари и ценни бижута. Работата по случая започва веднага. Инспектор Светослав Митев тръгнал методично по всяка следа и стига до извършителите. След анализ на събраните от него материали била проведена специализирана полицейска операция със служители от областните дирекции в Благоевград, Кюстендил, Видин и Монтана, и ГДНП. В хода на действията са задържани общо четирима. При последвалите претърсвания на адреси, ползвани от тях, са открити инкриминираните пари и вещи, както и такива, обект на други престъпления, извършени в други градове.

Служителите на сектор „Оперативно противодействие на контрабандата“ в Гранична полиция - Благоевград са с награда за постигната успешна реализация по неутрализирането на канал за нелегален внос на цигари без акцизен бандерол от Гърция. Те заловиха преди месец благоевградчаните Велислав Панайотов и Йордан Ортакчийски. Намериха и иззеха от склад на Аптечно управление в Благоевград 5 700 000 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол и 900 килограма тютюн.

Спасителите на Сашко от Перник Милко Михалков и Веселин Георгиев от Клуба по парапланеризъм в Перник, получиха приз за граждански принос на наградите „Полицай на годината“. Продължилото 9 дни издирване на 12-годишния Сашко винаги ще носи спомена за несломимия дух и за обединената сила. Всички помнят денонощните усилия за издирването на детето,посочиха от МВР.

Добавени коментари

Папата публикува:
07 Януари 2023 | 22:41
Полицая награден е собственик на хотел картала в Блг Светльо - марадоната.

Добавете Вашия коментар

TOP