Наджи Шенсой: Кога ще играем добър футбол?! Когато хората по трибуните си купят семки и забравят да ги изядат

27 Март 2024 | 08:57
1 коментара
Спорт
Благоевград
Наджи Шенсой: Кога ще играем добър футбол?! Когато хората по трибуните си купят семки и забравят да ги изядат

Старши треньорът на Вихрен (Сандански) Наджи Шенсой говори пред официалния сайт преди гостуването на ФК Кюстендил в областен полуфинал за Купата на Аматьорската лига. Срещата е в сряда в Кюстендил от 15:00 часа, а двата отбора играха за първенство през уикенда в Сандански, като мачът завърши наравно 2:2.

„Утре трябва да спечелим на всяка цена! Този мач се явява много важен за нас, защото казах неведнъж – нашата цел е да спечелим турнира. Лошото е, че през уикенда дадохме повод на съперника да си върне самочувствието, вместо да си затворим мача и да го спечелим. Ние трябваше да направим две неща – да спечелим, след като поведохме с 2:0 и да играем на ниво не само 30-35 минути, а поне до 65-7-ата минута. Не го направихме, а само с 35 минути няма как да спечелиш мач“, коментира Наджи Шенсой.

„С нашата игра обаче ние направихме така, че дадохме възможност противникът да си помисли, че има шансове в утрешния мач, а ако го бяхме победили през уикенда, щеше да бъде съвсем друго. Защото истината е, че след като поведохме с 2:0 видях как гостите от Кюстендил рухнаха ментално. След наша грешка обаче те върнаха един гол преди полувремето и точно с този гол те си върнаха психическата устойчивост. А през второто полувреме ние заиграхме бавно, защото нямахме сили. Кюстендил е доста по-млад отбор, играчите му тичат повече и стигнаха до равенството“, каза още наставникът на Вихрен.

На въпрос, очаква ли по-труден мач утре в сравнение с изминалия, Наджи Шенсой отговори: „Всичко зависи изцяло от нас. Ако ние играем така, както в първите 35 минути в събота, няма да имаме проблеми и можем да спечелим.“

„Много често казвам на футболистите – знаете ли кога ще разберете дали играем добър футбол?! Когато феновете дойдат на трибуните и са си купили семки, но забравят да ги изядат. Ако направите така, че те гледат вас, а не в телефоните си, означава, че вървим по правилния път“, завърши в типичния си стил треньорът.

Добавени коментари

тия ги реди на булгаристанците публикува:
29 Март 2024 | 15:31
бре, бре какъв философ! В Германия не си забравяш нито пържените картофи, ни вурста, а още по-малко бирата и въпреки това гледаш страшен футбол! Не ще приюинта да е в семките другарю философ от майната ти!

Добавете Вашия коментар

TOP