Над половината от българите в чужбина обмислят да се върнат в родината

27 Ноември 2018 | 12:44
2 коментара
Общество

Българската софтуерна индустрия с кампания за привличане на желаещите да се завърнат в родината българи.

Близо 31% от българите, които живеят и работят в чужбина, биха се върнали, други 21% се колебаят. Това показва анкета сред над 4000 сънародници в повече от 70 държави.

Над една трета от участниците в проучването на Българската асоциация на софтуерните компании посочват, че основният мотив за работа в родината е възможността за развитие. През 2017 г. ръстът на българския софтуерен бранш е близо 20%, като всяка втора компания планира растеж между 25 и 50% за следващата година. Пречка за постигане на тези планове обаче е липсата на кадри, затова прогнозите са за 10-процентен растеж.

Над 2300 лв. месечно са нужни за нормален живот на четиричленно семейство

На фона на тези данни Асоциацията на софтуерните компании започва кампания за привличане на желаещите да се завърнат у нас.

Добавени коментари

Танчето публикува:
27 Ноември 2018 | 13:24
Дрън,дрън, половината българи в чужбина са софтуерни специалисти. То само заплатата ли е критерий за стандарта на живот ? Ами сигурността ? И не работещите нормално здравеопазване, образование, съдебна система, администрация и т.н.То е все едно да си обуеш златните обувки и да ходиш в калта...
Танчето публикува:
27 Ноември 2018 | 13:21
Пълна измислица !!

Добавете Вашия коментар

TOP