Над 9 тона канабис откри полицията в санданското село Лешница

04 Август 2015 | 16:07
0 коментара
Криминално
Над 9 тона канабис откри полицията в санданското село Лешница

С успех приключи акция по линия на противодействието на производството на наркотични вещества, проведена на територията, обслужвана от РУ-Сандански, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Благоевград.

Огромно количество канабис - над 9 тона, откриха полицаи от РУ - Сандански. Рано тази сутрин, полицейските служители извършили проверка в местността "Струма", в землището на с. Лешница, община Сандански.

В обезлесен участък, публична държавна собственост, са намерени и иззети зелени, тревисти растения с общо тегло около 9225 кг., съобщиха от МВР. При полевия наркотест проба от откритите насаждения реагирала на канабис. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление, работата по случая продължава. Акцията е продължение на рутинните действия на ОДМВР - Благоевград за противодействие на култивирането и разпространението на наркотични вещества.

Почти 8 кг канабис бяха иззети вчера от полицаи от РУ - Сандански. На 3 август те предприели проверка на нива в землището на с. Левуново, стопанисвана от К.М. /77 г./ от селото. В имота полицаите открили 18 зелени, тревисти растения, общо около 7 кг, реагирали положително на канабис. При допълнителна проверка в двора на временна постройка в същото село, стопанисвана от К.М., проверяващите намерили и торбичка с около 850 г канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 август при проведена специализирана полицейска операция служители на ГПУ-Петрич са открили в землището на с. Чурилово наркотично растение, наподобяващо канабис. При извършения оглед са намерени 50 корена с височина от 1,50 до 2 м. с общо тегло – 54,5 кг. зелена маса. При извършения наркополеви тест растенията реагирали положително на канабис. Образувано е досъдебно производство в ГПУ Златарево, работата по случая продължава.

  1. При съвместно проведена на 31.07.2015г. акция по линия на противодействие на разпространението на наркотични вещества, от полицейски служители на сектор „БОП”-Благоевград и РУ-Петрич, е извършена проверка в нива, собственост на Държавен горски фонд. В хода на акцията са открити и иззети около 124 бр. зелени тревисти растения с общо тегло около 238,400 кг. След направен полеви тест растенията са реагирали положително на канабис.
  2.  
  3. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Добавете Вашия коментар

TOP