Над 750 полицаи мобилизирани за изборите в Благоевград

02 Октомври 2022 | 09:55
0 коментара
Общество
Над 750 полицаи мобилизирани за изборите в Благоевград

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден. В Благоевградска област са ангажирани над 750 полицаи. Участват гранични полицаи и жандармеристи.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места. При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателна комисия. Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Благоевград ще работят от 8.30 до 19.30 часа и ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти, с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/ 90 112 98, както и имейл [email protected].

Всички избирателни секции в Кюстендилско се охраняват от служители на МВР. Охраняването ще продължи до  приключването на изборния ден и предаването на изборните материали от всички секционнни комисии в РИК. Мобилизирани са са над 700 полицейски служители.

В сектор БДС – ОДМВР – Кюстендил и поделенията в районните управления гражданите ще могат да подават искания – лично, за издаване на удостоверения, осигуряващи им възможност да упражнят правото си на глас в изборите за Народно събрание, в случай, че личните им карти са загубени повредени, унищожени или откраднати. До момента са издадени 20 удостоверения на граждани на Кюстендилска област

Добавете Вашия коментар

TOP