Над 700 дигитални номади от целия свят пристигнаха в Банско

27 Юни 2023 | 10:02
0 коментара
Култура
Благоевград
Над 700 дигитални номади от целия свят пристигнаха в Банско

Над 700 дигитални номади от целия свят пристигнаха в Банско, за да бъдат част от второто издание на „ Номад фест“, който се организира от Матиас Цайтлер, създател на co working- центъра в курортния град, с подкрепата на общината.

 

Идеята на фестивала е да събере на едно място хора, които сами избират къде и как да работят, с възможност да обменят идеи, да презентират своите бизнес начинания и да се насладят на природните дадености, бита на местните хора и културното наследство на района.

 

Още преди седем години, когато в Банско се създаде първото co working-пространство, градът се превърна в основен дигитален номадски център в Европа.  Много номади дори станаха жители на Банско.

Второто издание на фестивала, който ще продължи до 2 юли, разширява своята програма и активности. Времето до обяд е предвидено за беседи, работилници и презентации, а мястото е в градския парк на Банско.

По-късно през деня ще има редица забвни дейности сред природата. Вечерите са предназначени за хубава музика и храна. Една от новите теми на дигиталните номади е оптимизация на работния режим така, че да събере активната дейност в рамките на 25 часова работна седмица, споделят организаторите.

Екипът на Матиас Цайтлер има и амбицията да създаде база за дигиталните номади в курортната местност „Семково“ над Белица, като в момента текат преговорите за реконструкция на стария хотел „Рила“, който е затворен от години./bnr.bg

Добавете Вашия коментар

TOP