Над 4000 лв. дължи кафене Лилавото на Община Благоевград за масите, които стигат до паметника на площад Македония

04 Януари 2024 | 16:37
7 коментара
Общество
Благоевград
Над 4000 лв. дължи кафене Лилавото на Община Благоевград за масите, които стигат до паметника на площад Македония
От кметството съобщиха, че договорът им е прекратен още на 30 април 2023 г., но и вчера те бяха заели общински терен

Над 4000 лв е натрупаният към момента дълг на кафене „Лилавото“ в центъра на Благоевград към Общината за неплатени наеми на открита площ за масите на площад „Македония“. Както „Струма” писа, на последната пресконференция кметът Методи Байкушев съобщи, че една фирма вече няколко години повече трупа, отколкото погасява сметки към общинската хазна. Оказа се, че фирмата е „Чинчили Груп“ ЕООД, регистрирана в София през 2019 г. от Алберт Рангелов с 2 лв. начален капитал. Съдържателят на заведението е Александър Димитров, но явно чрез столичната фирма кандидатства за тротоарната площ за терасата на кафенето. От кметството съобщиха, че договорът с длъжника е прекратен служебно още на 30 април 2023 г. заради неплатени вноски, а управителят на фирмата е заявил готовност да погаси задължението си от 4071,14 лв. на няколко вноски.

Въпреки прекратените договорни отношения и вчера от „Лилавото“ бяха извадили маси на площад „Македония“. Те бяха прибрани след обяд след проверка по сигнал от Общината. От заведението не са направили постъпки за сключване на нов договор, като са обяснили, че най-вероятно ще има нов наемател

Името на кафене „Лилавото“ не за първи път фигурира в списъка на длъжниците на Община Благоевград. „Струма“ го публикува в отчети пред ОбС от януари 2022 г., както и година по-късно. От тях е видно, че през 2021 г. договорът на „Чинчили Груп“ ЕООД е бил прекратен заради дълг от 2199 лв. и са били предприети принудителни действия по завеждане на съдебни и изпълнителни дела. През януари 2023 г. отчетеният пред ОбС дълг на дружеството е бил 3484 лв., като междувременно част от предния дълг е бил погасена.

Добавени коментари

Някой си публикува:
05 Януари 2024 | 19:40
Ако аз не си платя наема отивам на улицата. Крайно време е да спрете с двойните стандарти- за едни може, а за други не! Така е и в общини, и кметства, и частен бизнес, и навсякъде - тоя е мой човек, за него може! Огледайте се, всичко е "мой човек"!
лили публикува:
05 Януари 2024 | 17:00
Кмета да не дреме, а да търси парите и да ги запечатва! Съд за собствениците, глоби и махане на маси, найлонища и останалите им боклуци!
М. Костадинова публикува:
05 Януари 2024 | 16:03
Какви са тези договори с които наемателите не са задължени в срок да си плащат наемите. Къде е общинската администрация да се грижи за събиране на вземанията в срок и веднага да реагира при просрочие. Размера на общинската администрация е за половин милионен град, а обслужването и свършената работа на дъното. Колко човека е била общинската администрация през 1985 г когато не бяха навлезли компютрите. Всеки който е работил на ръка и с компютър знае колко се повиши производителността. Отнася се за всички специалисти без изключение. Колко човека е сега общинската администрация. Най лесно е да се вдигат данъците на данъкоплатците.
Ицо Кмето публикува:
05 Януари 2024 | 09:24
Знаем го сашо женичщата, регистрира фирми на мароимотни и работи на тяхно име кафето, а парите дава за силикон в циците на сервитьорките, да му правят дуд*ци в тоаретната. От там пари не чакайте, не можете и да си ги вземете
Пълни гнусльовци са наемателите публикува:
04 Януари 2024 | 23:38
Наематели те са гусни плъхове платила гладни фъшкииТая името на сметището или в крематоруьма за токсична смет
Нали публикува:
04 Януари 2024 | 22:11
Нали Байкушев каза, че не е доволен от ръководството на общинска собственост, а това е Румяна Чорбаджийска - защо я държи още?
Тодор публикува:
04 Януари 2024 | 21:46
Тия барчета горе верно прекаляват летно време.200 маси навън,наем 1000 лв.....искам и аз така

Добавете Вашия коментар

TOP