Над 40 любители на моторите ще стартират на писта "Дракон"

21 Август 2015 | 10:00
0 коментара
Спорт
Над 40 любители на моторите ще стартират на писта Дракон

Край Калояново през уикенда ще се проведе четвъртия "трак дей" за този сезон, организиран от ZedMoto. За пореден път всеки любител на адреналина ще има възможност да изпитат умения си и тези на мотоциклета си на единствената истинска писта за автомобилни и мотоциклетни състезания в България - "Дракон".

Миналата седмица организаторите и близо 50 от най-големите ентусиасти у нас, взеха участие в подобен "трак дей" на пистата "Хунгароринг" в Унгария. Оказа се, че високоскоростните емоции на писта "Дракон" влияят много положително върху подготовката на родните мотоциклетисти.

При "проверката" извън граница и в далеч по-силна конкуренция, те записаха доста добри времена и се наредиха на едни от предните позиции, като някои пилоти дори регистрираха и първи места.

Стартовият списък включваше близо 200 ентусиасти, разделени на 4 групи и класовете Superbike и Supersport. Квалификациите отсяха най-добрите 80 времена, които също бяха разделени на две групи от по 40 пилоти по реда на класирането.

В първата група в клас Superbike Александър Ленев стана 4-ти в събота, но грабна първата позиция в неделя. Втори в неделя се нареди друг българин - Пламен Бонев. В втората група Димо Каракехайов зае втора позиция в конкуренция от 20 мотоциклета.

От другите българи Стефан Мерджанов е 14-ти, а Борислав Караджов - 17-ти. Във второто състезание, Каракехайов не стартира; Александър Панайотов се нареди на 14-то място, Мерджанов е 19, а Караджов - 20-ти. В клас Supersport Илиян Ле е 9-ти в събота и на първо място в неделя.

Сега високоскоростният екшън продължава този уикенд на писта "Дракон", като до момента заявка за "трак дей" са подали над 40 любители на мотоциклетите. Единственото изискване е да имате валидна категория "А", пълна мото-екипировка и технически изряден мотоциклет.

В случай, че времето не е благоприятно за мотоциклетна езда, организаторите от спортен клуб ZedMoto запазват правото си да отложат единия или двата дни.Gong.bg

Добавете Вашия коментар

TOP