Над 3000 души в Сандански получиха храни от първа необходимост

09 Октомври 2020 | 17:41
0 коментара
Бизнес

„Над 3400 души ще бъдат подкрепени с хранителни продукти от първа необходимост в региона на Сандански, като от обявяването на епидемиологичната обстановка в страната, хората в региона са получили над 8 тона пакети с храни“. Това заяви зам. министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова.

Пакети с хранителни продукти бяха раздадени и по домовете на трудноподвижни лица, които освен храна, получиха и информация за възможностите за допълнителна социална подкрепа.

По време на посещението си в Сандански зам.-министър Петрова се срещна с представители на социалните служби в общината и представи успешни социални проекти, насочени към хората с увреждания, социалното предприемачество и превенция на агресията в училище. Тя акцентира върху възможностите, които дават оперативните програми за разширяването на социалните услуги.

Продуктите са осигурени по Оперативната програма за храни и/или материално подпомагане, чийто управляващ орган е Агенцията за социално подпомагане. Осигурени са над 6500 тона продукти на стойност 15,7 млн. лв. Целта е продуктите да стигнат до най-уязвимите лица и семействата им. Финансирането е осигурено от Фонда за европейско подпомагане и от държавния бюджет.

Добавете Вашия коментар

TOP