Над 300 души блокираха община Петрич тази сутрин! Запалиха "чучула" на кметовете Вельо Илиев и Христо Георгиев в знак за оставка

18 Май 2015 | 08:39
8 коментара
Общество
Над 300 души блокираха община Петрич тази сутрин! Запалиха чучула на кметовете Вельо Илиев и Христо Георгиев в знак за оставка

Над 300 души блокираха община Петрич тази сутрин! Искат оставката на кметовете Вельо Илиев и Христо Георгиев, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Стотици разгневени граждани протестираха с думите: "Оставка и мафия" пред сградата на община Петрич. Строителните предприемачи блокираха движението с тежкотоварните машини по улиците на южния град. За протеста предварително бяха монтирани "чучула" с ликовете на кметската оправа, които бяха запалени демостративно в знак на несъгласие с управлението на общината.

Припомняме, че недоволството у гражданите бе предизвикано от предаването "Разследване" снощи по Нова ТВ, в което  разследващия журналист Васил Иванов разкри скандални афери за милиони в община Петрич.

Журналистът Васил Иванов установи, че фризьорски салон, автосервиз и баничарница са спечелили обществени поръчки за строителство без конкурси.

Пред петричката общественост стана ясно, че "Шуробаджанащината" при печеленето на обществени поръчки в Петрич е налице". Община Петрич е наела без конкурс и заплатила 100 000 лева на фирма "Супер мания" ЕООД за ремонт на детски ясли и детски площадки в Петрич и селата Габрене и Камена на собственика на фризьорския салон, Стоян Липушлиев, шуреят на заместник-кмета по строителството Христо Георгиев.

Разследването на Нова разкри, че фризьорски салони, автосервизи и баничарници печелят обществени поръчки за строителство - без конкурси, като скандалното в случая е, че собствениците на част от тях не знаят какво се случва.

Протестиращите заявиха публично, че към 10:00 часа ще щурмуват сградата на общината и ще настояват за оставка на ръководството.

Очаквайте подробности!

Над 300 души блокираха община Петрич тази сутрин! Запалиха чучула на кметовете Вельо Илиев и Христо Георгиев в знак за оставка
Над 300 души блокираха община Петрич тази сутрин! Запалиха чучула на кметовете Вельо Илиев и Христо Георгиев в знак за оставка
Над 300 души блокираха община Петрич тази сутрин! Запалиха чучула на кметовете Вельо Илиев и Христо Георгиев в знак за оставка

Добавени коментари

Васил Тренев публикува:
18 Май 2015 | 12:56
Уважаеми дами и господа това което видях снощи в предаването разследване по нова телевизия ме накара днес и аз да излеза пред общината, но по грозното и лошо впечатление ми направи кмета слънце Вельо Илиев, който се подиграва на хората в очите като им обяснява за шуробаджанащината. Познавам лично Илиян Иилиев, който сподели с мен, че действително неговата фирма никога не се е занимавал със строителство и можеби парите изписани на неговата фирма са или на кмета или на зам кмета в джоба, Наглоста и самочуствието което тези хора показаха пред нас гражданите на Петрич е повече от обидно и за това призовавам всички които искат да севключат в протеста срещу ръководството на общината да се включат, като за това умолявам да покажем едно възпитано поведение без да се нарушава обществения ред, за да покажем че доброто ще победи и октомври месец община Петрич да има един нов градоначалник.! ОСТАВКА!
мнение публикува:
18 Май 2015 | 12:04
В нормална държава тези имоти ще се отнемат в полза на държавата. Да видим ние каква държава сме. Африканска или европейска?
ХХХ публикува:
18 Май 2015 | 11:45
ВЕЛЬО ИЛИЕВ Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО НА ПЕТРИЧ ПРЕЗ НОВАТА ИСТОРИЯ НА ГРАДА. КРАДЕЦ ПИТА ДАЛИ АКО ГЕПИШ 3000 ИЛИ 9000 Е ГОЛЯМА КРАЖБА. ТОЯ Е ЛУД, ЕБЕ ВЕЛЬО ВСИЧКО Е КРАЖБА. И СИ ЗА ЗАТВОРА.
Angel Pirgov публикува:
18 Май 2015 | 11:31
Това вече е срам и шамар в лицето на всички млади хора който се трудят чесно и се борят с трудният живот в гр. Петрич .. ЗАТВОР !!!
иван публикува:
18 Май 2015 | 10:55
Вельо Илиев е найстина много добър човек, който направи найстина много за нашия град. Нямаме болница, но имаме нови плочки по тротоарите, нямаме стадион но си имаме кратери по улиците ,който да катерим. А той че ще си тръгне вече е предпределено, но все още не е решил къде да отиде след като се пенсионира във вилата в Гърция, в аперта в Париж или някъде на друго място. Пу -пу , Да ни е жив и здрав! "Добър човек"
Емилия публикува:
18 Май 2015 | 10:50
Вельо Илиев е добър човек там злото е Христо Георгиев както му казват в Петрич Гюпката или Ицо циганката смисъл лъжи и задкулисия от Кулата до Златарево;;;;;;
АБВ публикува:
18 Май 2015 | 10:45
това ндоразумение радан кънев и генерал атансов да се извинят пред хората в петрич хахахахахаха тоя дето го каза тва в ефир е големец поздравлявам го
Илиян Илиев публикува:
18 Май 2015 | 10:10
азис и гюпката да напуснат не само общината а и областа не ги е срам тези хора са за затвора

Добавете Вашия коментар

TOP