Над 300 деца посещават безплатните занимания по интереси към ЦЛТРДБ

14 Юли 2022 | 17:35
0 коментара
Култура
Над 300 деца посещават безплатните занимания по интереси към ЦЛТРДБ

При изключително голям интерес протичат безплатните занимания за ученици, организирани от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Община Благоевград. Към момента те се посещават от над 300 малчугани, които участват в разнородни занятия, с цел оползотворяване на свободното време през ваканцията.

Инициативата се организира за първи път в Благоевград в подобен мащаб. Заниманията се провеждат на различни места, в това число кв. „Вароша“, на територията на училища партньори, както и на открити паркови пространства.
„Всеки ден идват нови и нови деца, което може само да ни радва. Въпреки сериозния обем от работа, няма да върнем нито един ученик, изявил желание да се включи в заниманията“, категорична бе по време на пресконференция Богдана Костадинова, директор на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Силвия Домозетска, директор на дирекция „Култура, спорт, туризъм“ към Община Благоевград поясни, че занятията са основно за деца в предучилищна и начална училищна възраст.

Безплатните занимания по интереси се провеждат всеки делничен ден от 08.30 ч. до 17.30 ч., като необходимите материали за работа се осигуряват от Центъра.

За да участие в заниманията е необходимо да бъде попълнено заявление по образец в Младежки дом. То може да бъде подадено и онлайн на имейл: [email protected].

Графикът може да бъде видян на https://www.facebook.com/stoyan.todorov.904/posts/pfbid0CTQzDNcssFHT8czexU1vQPs9jnseecR24kRsLGfDnRKV8wSmdtRgnQH7nLt18AZpl

Добавете Вашия коментар

TOP