Над 300 бедни и самотно живеещи хора получиха топла храна от доброволците в Благоевград

26 Декември 2023 | 12:45
2 коментара
Общество
Благоевград
Над 300 бедни и самотно живеещи хора получиха топла храна от доброволците в Благоевград

Над 300 бедни и самотно живеещи хора получиха топла храна и пакети с продукти за Коледа от доброволците към благоевградския храм „Свети Николай Чудотворец“. В продължение на седем години, всяка седмица в специално помещение до черквата се приготвя топъл обяд за изпадналите в нужда.

За отец Светослав Кючуков и съпругата му Мирела, теолог и университетски преподавател, грижата за хората отдавна не е само в проповедта и молитвата. С годините намират много последователи- доброволци и дарители, и така отваря врати кухнята за бедни. За жалост се увеличават и нуждаещите се:

„Всъщност тук е едно място, в което се чувстваме добре, а и децата ни се чувстват добре. Ние сме една сплотена общност. Когато човек свикне да дава от себе си и да помага, то се превръща в част от него и най-страшното е, може би, ако не можем да го правим“.

Освен топлия обяд за Коледа бяха приготвени и много пакети с хранителни продукти, които бяха доставени на трудноподвижни хора, а църковната общност продължава каузата си и в друга посока – да намери място, където бедните и самотните да могат да се събират и да общуват, споделя Мирела Кючукова:

„Да не е само храна това, което получават тези хора, тъй като определено забелязваме, че те имат нужда от общуване. Те идват много по-рано – по час-два, преди времето за храната.
Те имат нужда от общуване между тях самите. Голяма част от тях са самотни хора. Замисляме се как да продължим в тази посока – да мотивираме тези хора да „активно да остаряват“. 
/бнр

Добавени коментари

Пенка публикува:
27 Декември 2023 | 09:23
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio
Браво публикува:
26 Декември 2023 | 16:27
Бог да ви благослови за добрите ви дела!

Добавете Вашия коментар

TOP