Над 30 български двойки са заявени за Световното първенство по спортни танци учебна програма и международен турнир в Италия

12 Март 2024 | 07:51
0 коментара
Спорт
България
Над 30 български двойки са заявени за Световното първенство по спортни танци учебна програма и международен турнир в Италия

31 български двойки ще участват на Световно първенство по спортни танци учебна програма и международен турнир в италианския град Пиеве Ди Ченто, които ще се проведат от 14 до 17 март.

Сред заявените са Момчил Петков и Татяна Македонска, Калоян Стоянов и Теодора Стоянова, Джузепе Ло Джудиче и Матилде Модести, Кольо Димов и Фрея Василева, Румен Иванов и Ния Иванова, Калоян Спасов и Ния Крумова, Петър Величков и Виктория Александрова и други. В надпреварите ще стартират повече от 2200 спортни двойки от цял цвят.

Рекордни постижения на спортистите и техните клубове и треньори от Световни първенства, Световни игри към CSIT, които са признати от Международния олимпийски комитет за 2023 година отчитат от Българска федерация на клубовете по спортни танци.

Момчил Петков и Татяна Македонска станаха световни шампиони при младежи латиноамерикански танци учебна програма през месец март в Пиве Ди Ченто, Италия, а Филип Георгиев и Елена Калчева спечелиха два сребърни медала от Световното първенство в категория юноши младша възраст по латиноамерикански танци и стандартни танци.

През ноември в град Шладминг (Австрия) се проведе Световно първенство по спортни танци, а Стефан Дончев и Лиляна Байлова спечелиха бронзови медали в категория мъже и жени сеньори над 45 години латиноамерикански танци. 

Българските състезатели имат още много отличия и призови места през изминалата година.

"БФКСТ има за цел да продължи да развива своите състезатели и спортисти на високо спортно майсторство, които да представят България, ММС и БФКСТ успешно в международен план. През 2024-а БФКСТ си постави за цел да увеличи двойно спортните лагери за състезателите към програмата и за развитие на детско-юношеския спорт. Вече беше проведен един лагер през месец февруари за спортисти от националния отбор към програма за развитие на спорта за високи постижения за 2024 година, и за деца и юноши", коментира за БТА президентът на федерацията Георги Найденов.БТА/Ива Кръстева

Добавете Вашия коментар

TOP