Над 2000 души посетиха мероприятията на ДПС в Благоевград през уикенда

25 Февруари 2019 | 13:01
0 коментара
Политика

Събота 23.02.2019г. от 17:00 часа Лидерът на ДПС, Мустафа Карадайъ, уважи тържеството по случай 29-ия рожден ден на ДПС-Благоевград, което се проведе в събота в сатовчанското село Вълкосел.По рано през деня Евродепутатът и Лидер на МДПС Илхан Кючюк уважи Зимния празник " Белица-Семково", който се проведев красивия планински курорт над Белица.

Домакини на събитието бяха областният председател на ДПС-Благоевград, Ведат Хюсеин, кметът на община Сатовча, Арбен Мименов, както и учредителите на ДПС от областта - Айруш Хаджи и Исмет Даилов.

Присъстваха още зам.-председателят на ДПС, Ахмед Ахмедов, евродепутатът и председател на Младежко ДПС, Илхан Кючюк, народните представители Елхан Кълков, Имрен Мехмедова, Танер Али и Ихсан Хаккъ, членове на ЦОС на Младежко ДПС, а също и кметовете на община Белица, Якоруда и Гърмен - Радослав Ревански, Нуредин Кафелов и Минка Капитанова.

В ресторанта на Вълкосел се събраха над 450 души - ръководството на партията, кметове и кметски наместници, общински съветници, членове и симпатизанти на ДПС.

Моменти от основаването на партията отпреди 29 години припомни един от учредителите й Исмет Даилов. Поздрав към празнуващите отправи и евродепутатът Илхан Кючюк.

"Хубаво е да не забравяме, че мирът и разбирателството, които днес ги имаме за даденост, някога са били цели и пожелания. 29 години по-късно ДПС продължава да бъде пример за подражание не само в политически, но и в човешки план - пример за приемственост, последователност и толерантност", заяви Кючук.

"Хубаво е да помним историята и да се поучаваме от собствените си грешки, за да вървим напред. ДПС е единствената партия, която създава условия за приемственост и далечни хоризонти, защото ДПС има платформа, визия и отговорност. Държавата има нужда от ДПС. Нещо повече - другите партии не са на нашето ниво и безотговорно поставят на риск и мира, и демокрацията в страната", отбеляза в словото си лидерът Мустафа Карадайъ.

Той отправи призив към местните активисти на ДПС за пълна мобилизация на предстоящите европейски избори, като изтъкна важността им. 

В неделя на 24.02.2019г. В комплекс Дъбраш община Сатовча Евродепутатът и председател на МДПС Илхан Кючюк се срещна с над 280 младежи т областта. Кючюк заяви пред младежите , че тези избори са от изключителна важност за ДПС. Младите хора трябва да са активни и да гласуват , за да може сами да изберат в каква България и Европа искат са живеят.

Добавете Вашия коментар

TOP