Над 20 нови инвеститори строят хотели и бази в Петрич въпреки COVID-19

01 Май 2020 | 09:08
0 коментара
Бизнес

Общинският експертен съвет по устройство на територията в Петрич одобри 38 инвестиционни намерения, които ще подобрят местната икономиката. Две от предложенията са за построяването на хотели - единият ще е в района на жп гарата в село Марикостиново, а другият - на мястото на старата сграда на поликлиниката в южния град.

Един от най-крупните инвеститори в града - „АВВ България“, също е депозирал документи за обединяване на имоти с цел изграждането на допълнителна складова база за нови производства.

Входирани в Експертния съвет са и фирмени намерения за изграждането на фотоволтаици в три села - Беласица, Камена и Капатово. Разгледано е и предложение за промяна предназначението на земеделска земя за пречиствателна станция на с. Първомай. Внесен е също комплексен проект за промяна предназначението на сградата на бившата банка ДЗИ в Петрич, като се предвижда там да бъдат офиси, заведение и детски кът.

Фирма „ИГИЕМ“ е заявила инвестиционно намерение за изграждане на производствена база на площ от 50 дка, намиращи се под жп прелеза на Петрич. Предприемачът има разрешение за изготвяне на проект за изграждане на базата. Друг инвестиционен проект касае изграждането на басейн и СПА център към хотелски комплекс в село Коларово с цел развитие на селския туризъм в подножието на планина Беласица. Над десет пък са инвестиционните проекти на граждани за жилищно строителство.

Добавете Вашия коментар

TOP