Над 20 лева на ден за частна занималня в Благоевград

22 Април 2024 | 09:45
1 коментара
Бизнес
Благоевград
Над 20 лева на ден за частна занималня в Благоевград

Само за 2-3 години двойно поскъпнаха частните занимални в Благоевград. И това не е изненада на фона на всички цени, които запъплиха нагоре в този период от време. Преди на ден родителите плащаха по 12-13 лева, сега цените вече са между 20 и 30 лева.

На някои това им идва в повече и интересът не е толкова голям, колкото преди, споделят учители в частни занимални. Дневният престой на децата е около 5 астрономически часа, в цената е включена и храна.

Групите не са повече от 6-7 деца, за да може да се постигне по-качествено обучение в сравнение с това в държавните и общинските училища. Обучението е в работни дни – от понеделник до петък. През лятото има повече наплив към частните занимални, тъй като няма кой да пази по-малките ученици. Тогава те са по цял ден на обучение – от 08:00 часа сутринта до 16:00-17:00 часа, като получават обяд и следобедна закуска.

„В училищата не се набляга на развитието на въображението на децата. Някои са при нас от предучилищна възраст, работим за сензорната моторика на децата. Да възприемат по-лесно материала, наблягаме върху концентрацията им.

Разполагаме с учебни зали, със стая за игри, за почивка и отдих. Целта ни не е учениците да зубрят, а да са наясно с причинно-следствената връзка, да отсяват нужна от ненужна информация“, споделят преподаватели в частни занимални.

През лятото децата не само учат, но и ходят на излети – на реката, в старинния квартал Вароша, на стрелба, на тенис, в галерията, на танци, на въжения парк.

Добавени коментари

Рени публикува:
24 Април 2024 | 07:05
От къде толкова пари , при 1 000 лв . заплата ??? !!!

Добавете Вашия коментар

TOP