Над 20 000 зрители гледаха тазгодишните музикални награди на "БГ радио" 2015 в центъра на Благоевград

24 Май 2015 | 08:03
0 коментара
Общество

Над 20 000 зрители гледаха снощи тазгодишните музикални награди на „БГ радио” 2015 в центъра на Благоевград, съобщи репортер на Pirinsko.com.

За трета поредна година, Областния център на Пиринско бе домакин на Събитие №1 в музикалният бранш на България. Звездата на българската музика и победител в първия сезон на X фактор – България – Рафи, бе водещ на 13-тата церемония по връчване на музикалните наградите.

Криско и Михаела Филева са БГ изпълнителите на годината при връчването годишните награди на БГ-Радио. По две статуетки взеха Крисия, Хасан и Ибрахим, Криско, Михаела Филева и БТР.

Детето чудо Крисия и акомпаниращите я Хасан и Ибрахим, взеха наградите за трио и видеоклип на песента "Планетата на децата". Криско взе две статуетки като изпълнител и в категорията БГ-песен за "Видимо доволни", която изпълнява заедно с Мария Илиева. На Михаела Филева явно й върви в Благоевград, както каза самата тя, след като също взе две статуетки-за изпълнител и за текст на песента "Знам". Заради албума си "Защо" с две статуетки от Благоевград си тръгна и неостаряващата група БТР - за БГ-Група .

Призът за БГ-Дебют отиде при Жана Бенгердорф, а в категорията БГ-Вдъхновение бе отличена Тони Димитрова. Статуетката й бе връчена в Бургас, тъй като тазгодишната церемония се провеждаше едновременно на две сцени - в Благоевград и Бургас.

 На сцената в Благоевград пяха БТР, "Легендите", Графа, Рут Колева, Жана Бергендорф, EAST 17, Михаела Филева и други изпълнители. Изненадата бе "Легендарна група", сформирана от Стенли, Йордан Караджов от "Сигнал", Константин Марков от "Тангра", Константин Цеков от ФСБ, Митко Кърнев от D2 и Любо Киров, който бе на барабаните. Те изпълниха микс от осем от най-емблематичните песни на групите си.

Хиляди зрители аплодираха на площада пред общината в Благоевград любимите си български групи и изпълнители.

Добавете Вашия коментар

TOP