Над 2 400 участници на XVIII Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува”

08 Октомври 2023 | 11:21
0 коментара
Култура
Благоевград
Над 2 400 участници на XVIII Международен фолклорен фестивал  Малешево пее и танцува”

Ансамбли за народни песни и танци, вокални групи и хорове за народни песни, индивидуални изпълнители и инструменталисти участват в XVIII Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува” в село Микрево. На фестивалната сцената се представят над 2400 участници от България, а международното участие е от 330 изпълнители и състави от Молдова, Сърбия, Франция, Хърватска, Северна Македония.

 

Днес (7 октомври) е вторият фестивален ден. Специалните гости на фестивала ще бъдат посрещнати от 18:15 часа във фоайето на читалището в село Микрево. Официалната церемония е от 20:00 часа, като е предвиден и концерт-спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Пирин”.

 

В третия фестивален ден (8 октомври) на сцената ще бъдат представени стотици самодейци и фолклорни състави, както и спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Тракия” – Пловдив. Концерт-спектакълът с участието на български и международни фолклорни ансамбли е с начало 19:00 часа. По-късно ще се състои официалната церемония по обявяване и награждаване на лауреатите в XVIII Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува”.

Тазгодишното издание на фестивала „Малешево пее и танцува” се реализира с подкрепата на Радио Благоевград. /bnr.bg

Добавете Вашия коментар

TOP