Над 2 000 души от страната и чужбина отпразнуваха празника на Белица

03 Септември 2017 | 15:08
0 коментара
Общество

Над 2 000 души се веселиха в рамките на два дни в Белица по повод на празника на планинското градче.

Специално за празника, Белица посрещна стотици гости от Лондон, София, Благоевград,Пловдив, Стара Загора и Лудогорието, изселили се преди години и разпръснали се из цялата страна

В двата празнични дни, центърът на града бе огласян от 20 самодейни фолклорни ансамбли и групи от Благоевградски регион, които създадоха празничното настроение и оставиха незабравими спомени от цветната програма.  

Да поздрави жителите и гостите на Белица, в градчето пя и фолк певицата Анелия, която бе посрещната от хората с бурни възгласи и овации.

Приветствено слово към всички отправи и кметът на гада Радослав Ревански, който подчерта, че в Белица всички хора независимо  вероизповеданието им живеят мирно и задружно.

„Ние не живеем просто, за да се търпим, тук всички сме си близки и имаме нужда един от друг. Хасан има нужда от Георги и Георги има нужда от Хасан. Това е община Белица и аз се гордея, че съм кмет на такава община”, каза той.

Гости на събитието бяха : Генерал Симеон Симеонов – Народен представител от ДПС за област Велико Търново, Хайри Садъков – Народен представител от ДПС за област Смолян, Елхан Кълков –Народен представител на ДПС Благоевград, Николай Бошкилов–Народен представител от БСП Благоевград, Богдан Боцев - Народен представител от БСП, Калин Каменов – кмет на Община Враца , Фахри Молайсенов кмет на община Мадан , Мустафа Караахмед – кмет на община Борино, Областният председател на ДПС –Благоевград - Ведат Хюсейн, Бисер Базенинов –зам. председател на ДПС област Смолян, Минка Капитанова –кмет на Община Гърмен

 

Добавете Вашия коментар

TOP