Над 180 автомобила се включиха в автопоход "Анти Вельо" в Петрич

12 Юни 2015 | 20:42
8 коментара
Общество
Над 180 автомобила се включиха в автопоход Анти Вельо в Петрич

Над 180 автомобила се включиха в поредния протестен автомобилен поход, който се проведе днес в община Петрич срещу кмета Вельо Илиев и неговото управление, предаде репортер на Pirinsko.com.

Стотици коли, облепени с плакати с надписи „Вельо иди си”, „Вельо бандит” , „Искаме работа, а не емигранти” преминаха покрай кметството в южната община, след което обиколиха села от Подгорието.

Любопитното в случая е, че за първи път автопоходът излезе извън Петрич и обиколи селата Беласица, Самуилово, Ключ, Коларово, Яворница, Камена, Габрене, Златарево и Струмешница.

Специално за Pirinsko.com един от най – върлите участници в протеста Руси Бахтерлиев, председател на сдружението на строителите в Петрич каза, че за първи път автопохода излиза извън рамките на града. „ И първия път казахме и сега го заявяваме твърдо и най – отговорно. Няма да спрем, докато Вельо и екипа му не си отидат. Уморени сме от безобразията им, тяхното безочие няма край, не се търпи”, категоричен бе той.

„Настояваме главният прокурор на страната Сотир Цацаров лично да дойде в Петрич и отблизо да се запознае с нещата тук. Да чуе хората, техните искания, да започне да разследва тази мафия, която ни управлява вече петнадесет години”, конкретизира още Руси Бахтарлиев.

По думите му петричани са доволни след символичното откриване на улица „Корупция“ и нанасянето на нова посока в картата на Петрич към затвора в Бобов дол.

„Радват се хората, че все пак за 15 години има направена някаква улица, понеже нищо друго не е направено“, коментира Бахтарлиев. Той допълни, че въпросната улица, която протестиращите са преименували е улицата на която живее заместник кмета по строителството на община Петрич - Христо Георгиев.

„Промяната в наименованието не фигурира в официалните регистри и карти на община Петрич, тъй като името не е било официално смененото от държавните институции, но за сметка на това е била осветена от свещеник", уточни Бахтерлиев.

  Протестът бе организиран от Сдружението на строителите в община Петрич, Сдружението за гражданско управление и контрол на общината и от Сдружението на хотелиерите в южния град, които искат оставката на градоначалникът Вельо Илиев, обвинявайки го в злоупотреби при разпределянето на обществени поръчки в общината.

Добавени коментари

Гражданин публикува:
14 Юни 2015 | 22:03
Тия протистращи са крали, та са се забравили. Сега като няма от къде, общината им е виновна, че не им дава поръчки.
Очевидец публикува:
13 Юни 2015 | 19:26
Тия протестъри явно са закостенели комунисти-мислят, че още живеем по времето на соца.Айде стига сте ни занимавали с тях,още повече че това не е вярно-"стотици коли" глупости. Всеки един от тия дето реват, са си извадили наличния собствен автопарк.СМЕШНИЦИ
00777 публикува:
13 Юни 2015 | 18:27
Да беха закарали Мичето техничката от първомай с тефтеро да си записва. Тва си е направо историческо събитие....
страничен публикува:
13 Юни 2015 | 14:16
Ако трябва да бъдем реалисти, общината не е длъжна да осигурява работа на всички строителни фирми. Ние не живеем в планово стопанство, а в пазарна икономика. Така е при демокрацията. При комунизма държавата осигуряваше работа за всеки. Но вие си избрахте демокрация, където основния икономически принцип е да се оправяш сам. Разберете го, държавата или общината не са ви родители, за да ви помагат.
pano публикува:
13 Юни 2015 | 11:09
Tova e predizno deistvie tarsiat popliarnost
Гербер Шпионин публикува:
13 Юни 2015 | 05:56
кой зарежда на тези коли горивото немога да разбера танев или захов
Тоо па' публикува:
12 Юни 2015 | 23:57
Що бе? На теб пречат ли ти?
75489 публикува:
12 Юни 2015 | 21:02
Нема ли да се спрете бе циркаджий. ? Има избори наесен изберете си нов кмет и готово.

Добавете Вашия коментар

TOP