Над 140 сайта регистрирани в Македония информират президентските избори в САЩ

05 Ноември 2016 | 07:19
0 коментара
Политика
Над 140 сайта регистрирани в Македония информират президентските избори в САЩ

Над 140 сайта, които са регистрирани на територията на Република Македония "информират за президентската кампания в САЩ".

Близо 100 сайта, които работят в полза на Доналд Тръмп са регистрирани в град Велес, на около 50 км южно от македонската столица. "За потребителите на Фейсбук в САЩ е четири път по-скъпо едно кликване, отколкото това в чужбина. Малкото долари, които идват от кликванията са доста големи пари за Велес.

Най-добрият начин за споделяне на съдържание са сензационните новини и в повечето случаи лъжливи са насочени за привържениците на Тръмп. Македонците, които поддържат тези сайтове, въобще не се интересуват от американските избори и техните кандидати, а само и единствено от печалбата.

Обикновено те изкарват между 3000 и 5000 долари за един месец, в зависимост от "кликванията". Обикновено македонците виждат някаква новина, която много бързо "разработват, слагат сензационно заглавие и веднага я пускат във Фейсбук и започват да създават трафик. Колкото повече хора видят, кликнат или пък я споделят толкова повече пари за тях. Имало опити да се прокарат и други новини, но безуспешно - най-добре се продават текстовете свързани с Доналд Тръмп.

Сред най-успешните "новини" са тези, в които Хилари Клинтън хвали Тръмп или пък, че папата е подкрепил Доналд Тръмп - тези предизвикват милионен интерес.

Американските аналитици, които са забелязали огромното количество сайтове регистрирани в Република Македония за президентските избори в САЩ, определят това като новината на хилядолетието. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP