Над 130 абсолвенти взеха дипломите от ЮЗУ

02 Юни 2023 | 14:18
1 коментара
Общество
Благоевград
Над 130 абсолвенти взеха дипломите от ЮЗУ

Повече от 130 абсолвенти от 13 специалности на Техническия факултет на Югозападния университет (ЮЗУ) „Неофит Рилски“ получиха дипломите си на тържествена церемония в сградата на университета днес.

В словото си към абсолвентите деканът на факултета проф. д-р инж. Снежина Андонова изрази увереност от страна на преподавателите, че в днешния ден завършват своето висше образование „знаещи, можещи и амбициозни млади хора, с високо технологично образование“, като посочи тяхното изключително значение за бъдещото развитие на индустрията в страната ни, особено в Югозападния регион.

Проф. Андонова приветства абсолвентите в гилдията на инженерите и гилдията на учителите по технологии и предприемачество, „към хората, от които зависи глобалното развитие на технологиите“. Пожела смелост, дързост, упоритост и последователност.

В словото си деканът на Технологичния факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ се обърна и към родителите на абсолвентите, като посочи, че „за нас, българите, е традиционна и изконна ценност да подкрепим децата ни в желанието им да продължат образованието си“ и благодари за подкрепата, която са оказвали на децата си по време на тяхното обучение в университета.

Дипломите на абсолвентите връчи заместник-ректорът по образователните дейности на Югозападния университет „Неофит Рилски“ доц. д-р Ицка Дерижан. Общо 137 са абсолвентите, които са се дипломирали успешно, а шест от тях са с отличен успех.

Добавени коментари

янко бицин публикува:
03 Юни 2023 | 07:39
Да си ги закачат за ароматизатор в кенефа...

Добавете Вашия коментар

TOP