Над 120 полицаи ще се грижат за реда на фестивала

25 Януари 2024 | 14:09
0 коментара
Общество
Перник
Над 120 полицаи ще се грижат за реда на фестивала

По над 120 полицаи ще охраняват и през трите дни Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва”, който започва в Перник на 26 януари. В осигуряването на обществения ред, сигурността и безопасността на движението са ангажирани всички служители от Областната дирекция на МВР, както и представители от СДВР и дирекция „Жандармерия“.

Осигурени са достатъчен брой дежурни групи, които да отработят евентуално възникнало произшествие или извършено престъпление. Ще бъдат осигурени екипи на ЦСНМП и РСПБЗН, които да реагират своевременно при нужда. От полицията напомнят на гражданите, да бъдат изключително бдителни, за да не станат жертва на джебчийски кражби. 

Поради голямото струпване на хора е необходимо да се осъществява особен надзор на малките деца, които най-често се запиляват в навалицата и трудно се ориентират за местонахождението на родителите си. При възникване на какъвто и да е проблем, да се търси съдействието на най-близко стоящия полицай и след това да се подава сигнал на тел. 112, съветват от полицията.

Освен в централната градска част, където ще бъдат фестивалните дефилета, засилено полицейско присъствие ще има и на паркингите за автомобили, в междублоковите пространства, местата за настаняване на гости и възловите кръстовища, водещи към центъра на  града.\bnr

Добавете Вашия коментар

TOP