Националният доверителен екофонд одобри проект на Община Симитли за електромобили

05 Ноември 2021 | 12:01
0 коментара
Общество
Националният доверителен екофонд одобри проект на Община Симитли за електромобили

Националният доверителен екофонд (НДЕФ) одобри проект на Община Симитли за закупуване на два електромобила.

Проектът на Община Симитли е одобрен за финансиране по Схемата за насърчаване използването на електрически превозни средства по Инвестиционната програма за климата на Националния Доверителен Екофонд.

С частично съфинансиране от Общината, проектът предвижда закупуването на две електрически превозни средства от категория N1.

Новите превозни средства ще се използват за дейността на Общинско звено „Заведения за социални услуги“ и по - точно за работата и дейността на „Домашен социален патронаж“ в община Симитли.

Чрез закупуването на електромобилите, Община Симитли ще спомогне за оптимизиране работата на Домашния социален патронаж, ще подобри мобилността на представяните услуги в домашна среда, ще спомогне за намаляване на общите емисии на парникови газове и замърсяването на въздуха в града, ще спести разходи и ще подобри ефективността на предоставяните услуги.

След решение за кандидатстване по схемата, взето от Общински съвет – Симитли, подаденото проектно предложение от Община Симитли пред НДЕФ, бе одобрено от Управителния съвет на Фонда на заседание на 28 октомври 2021 година.

Добавете Вашия коментар

TOP