Началникът на КАТ „Пътна полиция” Благоевград Димитър Николов напуска системата на МВР

08 Август 2019 | 08:43
0 коментара
Общество

Началникът на КАТ „Пътна полиция” Благоевград Димитър Николов напуска истемата на МВР, съобщава репортер на Pirinsko.com

В понеделник инспектор Димитър Николов, който бе назначен за временно изпълняващ длъжността със заповед на бившия директор на ОД на МВР в Благоевград ст. комисар Николай Хаджиев, подаде заявление за напускане и излиза извън системата на МВР.

Това е поредният млад и кадърен служител, който напуска ОД на МВР-Благоевград. Подобна тенденция се наблюдава и в сектор Криминален към областната дирекция.

Инспектор Димитър Николов, който бе сред топ криминалистите в полицейската дирекция на Благоевград и с блестящата си работа в КАТ спечели доверието на шефа Н. Хаджиев и седна на стола на досегашния временно изпълняващ длъжността на КАТ „Пътна полиция” Благоевград, главен инспектор Петър Овнарски.

Засега не е ясно кой ще оглави трудната структура на МВР, която за Благоевград се оказа изключително неуправляема, особено след ареста на началника Стоицов.

Припомняме, че преди една година Д. Стоицов бе задържан след зрелищна акция на ДАНС и прокуратурата. Срещу Стоицов бяха повдигнати три обвинения.

Първото е за незаконно притежаване на оръжие и патрони, второ – престъпление за подкуп, затова, че е изискал и приел от различни лица 5300 лева, както и вещи и услуги с имуществен характер, изразяващи се в предварително запазване на комбинация от цифри за регистрационни табели, като е получил облага от определени лица. Третото престъпление е по служба за това, че на 4 май тази година си превишил правата, като осигурил конвой на тежкотоварен камион да стигне от Дамяница до село Бело поле без за това да е уведомен Областно пътно управление, като по този начин е спестено плащането на пътна такса.

Добавете Вашия коментар

TOP