Начална учителка с 30 г. стаж и диплома по “Публична администрация” оглави Второ ОУ в Благоевград

21 Август 2019 | 09:11
0 коментара
Общество

Досегашният заместник-директор по учебната дейност на благоевградското 2-о ОУ “Димитър Благоев” Милена Ковачева застава начело на училището. Тя е назначена за временно изпълняваща длъжността директор, след като началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов пенсионира настоящия школски шеф Христо Манчев, който управлява училището в продължение на 25 години.
Вчера около 14 часа следобед М. Ковачева дойде в РУО, за да подпише новия си трудов договор, след което влезе в директорския кабинет на 2-о ОУ. Тя сподели, че не се притеснява от ръководния пост, тъй като досега, особено през последната година, често замествала Христо Манчев, а освен това той дълго и последователно я въвеждал в директорската работа.
Самата М. Ковачева е начален учител с близо 30-годишен стаж и бе определена от свои колеги като изключително добър педагог. През 2017 г. става заместник-директор, като преди това 7 години е била главен учител в начален етап. Освен педагогическото си образование новата директорка е завършила и “Публична администрация”, което самата тя определи като предимство при управлението на учебното заведение.
“Най-голямото предизвикателство е как при толкова ученици да се вместим в сградата, затова седмичното разписание трябва да бъде изготвено много прецизно. Предстои пенсионирането на няколко колеги, след това ще преценим колко и какви свободни позиции да обявим. Очаква ни и работа по изготвянето на Образец 1”, описа част от задачите и приоритетите на новата си работа М. Ковачева.
Освен Христо Манчев със заповед на началника на РУО е пенсиониран и директорът на училището в Горно Драглище, община Разлог, Димитър Бочуков. В началото на този месец в заслужена почивка се оттегли директорът на ОбУ /обединено училище/ в Дъбница Илия Цацев. С края на учебната година се пенсионира и директорката на СУ “Васил Левски” в с. Коларово Любка Панкова. По този повод тя дойде в РУО, за да почерпи експертите и да им благодари за съвместната работа.
“Г-жа Панкова е един от малкото директори, които с чест и достойнство напускат образователната системата”, сподели тогава Ивайло Златанов. Той подчерта, че Л. Панкова сама и доброволно е предприела тази стъпка и РУО приветства подобна инициативност./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP